Popotnik
1321 ogledov

Na teh bazenih lahko uživate v Knjižnici ob vodi

Knjižnica ob vodi
1/3
Mestna knjižnica Ljubljana
Kakšna dobra ideja! Prideš, izbereš, prebereš in vrneš …

Mestna knjižnica Ljubljana že tretje leto zaporedoma v juliju in avgustu izvaja Knjižnico ob vodi, in sicer na kopališču Kodeljevo in Kolezija. Kot nam je povedala predstavnica za odnose z javnostmi so po Sloveniji tudi druge občine, ki skrbijo za kulturno zabavo med namakanjem v bazenu: "Tudi v drugih slovenskih mestih knjižnice skrbijo za branje ob vodi … Na primer v Kranju, Novi Gorici, v Radovljici."

Knjižnica ob vodi | Avtor: Mestna knjižnica Ljubljana Mestna knjižnica Ljubljana
Računajo na poštenost bralcev

In kako deluje Knjižnica ob vodi? "Ob bazenu je postavljen knjižni voziček, ki je na voljo v času odprtosti bazena. Pri tem ne gre za klasično izposojo s člansko izkaznico, temveč delujemo po principu izberi - beri - vrni. Obiskovalci knjige berejo ob bazenu in jih ob odhodu vrnejo na voziček. Dobro sodelovanje je tudi z zaposlenimi na bazenu, ki ob zaprtju pospravijo voziček pod streho, da so knjige na suhem v primeru dežja," nam je povedala predstavnica za medije in dodala, da izposoja temelji na poštenosti bralcev in da se kraje ne bojijo: "Na kopališču knjižničar ni prisoten, zato se zanašamo predvsem na poštenost bralcev in do sedaj nismo imeli slabih izkušenj. Včasih kakšna knjiga izgine, nekatere se čez čas vrnejo v katero izmed naših enot, ker so jo bralci želeli prebrati do konca."

Poskrbljeno za vse okuse

Mestna knjižnica Ljubljana je za bralce kopalce pripravila tako lahkotnejšo literaturo kot tudi kakovostna leposlovja za odrasle in mladino, najmlajši pa se lahko zabavajo ob slikanicah. "Knjige izberemo iz darov ter iz knjig, ki jih imamo v več izvodih in jih v knjižnicah ne potrebujemo več." Na vsakem kopališču je, kot je povedala predstavnica za odnose z javnostmi, okoli 200 naslovov knjig, bralci pa lahko izbirajo med klasičnimi romani, kriminalkami in ljubezenskim čtivom: "Skratka, izbirajo lahko med naslovi, ki so namenjeni sproščujočemu branju ob bazenu."

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice