Popotnik
4130 ogledov

Na vrhu Evrope namesto Ljubljane tokrat Maribor?

Maribor Profimedia
Danes se je na mednarodni platformi European Best Destinations začelo 20-dnevno spletno glasovanje za izbor najboljše evropske destinacije leta 2023.

Za laskav naziv se kot edino slovensko mesto poteguje Maribor – evropska prestolnica kulture, mesto Guinnessove rekorderke najstarejše trte ter odlična gastronomska in outdoor destinacija, so sporočili iz Zavoda za turizem Maribor.

European Best Destinations je sicer vodilna evropska platforma za promocijo kulture in turizma v Evropi, ki predstavlja nominirane destinacije tudi v odmevnih medijih, kot so National Geographic, Condé Nast Travelers, Forbes USA, Geo in drugi. Potencialni doseg kampanje European Best Destinations je preko 400 milijonov popotnikov in predstavnikov zainteresirane javnosti.

Vsak dan od 20. januarja do 10. februarja bo na povezavi moč glasovati za Maribor, eno od 20 evropskih destinacij, ki jih je v letošnji ožji izbor uvrstila posebna žirija na podlagi kriterijev, kot so uspešno izvedeni projekti, kulturna in turistična ponudba, kakovost bivanja in trajnostni razvoj.

Zavod za turizem Maribor bo v času glasovanja izvajal digitalno kampanjo "Vote for Maribor" in k podpori pri glasovanju pozval široko bazo turističnih deležnikov in partnerskih organizacij. Ob krovnem sporočilu kampanje "Maribor je najboljša destinacija v letu 2023" bodo s privlačnim in zabavnim promocijskim videom nagovarjali k obisku evropske prestolnice kulture, v mesto Guinnessove rekorderke najstarejše trte ter v odlično gastronomsko in outdoor destinacijo.

Velika planina še letos Popotnik Znana turistična atrakcija z novo pridobitvijo, ki bo razveselila mnoge Dež Globalni vzor Popotnik To slovensko mesto na vrhu Evrope
 
Komentarjev 1
  • Friderik1950 08:07 21.januar 2023.

    Trenutno je bolj ko ne gradbišče na pomembni turistični coni, tako da... Ja pardon, pozabil sem omeniti dokaj dobro ponodbo bureka sploh sedaj, ko je za sladoled še malo mrzlo. Ja, pa ladjico tudi zakurbljajo, če pride kaka premožnejša skupina. ...prikaži večna. Ja, pa mariborsko panoramsko oko od koder bi se videlo do Kopra, če ne bi bilo Pohorje napoti, je tudi potrebno omeniti. Skratka ja, kar dobro.

Sorodne novice