Popotnik
219 ogledov

Nastanitve skoraj razprodane

Mariborsko Pohorje Facebook
Zlata lisica bo napolnila vse mariborske in okoliške turistične nastanitve.

V pričakovanju smučarskega tekmovanja za 55. Zlato lisico, ki bo ta konec tedna potekalo na Mariborskem Pohorju, se polnijo hoteli in druge namestitvene zmogljivosti v Mariboru in okolici. Na Zavodu za turizem Maribor - Pohorje ocenjujejo, da bodo do konca tedna dosegli 100-odstotno zasedenost.

54. zlata lisica v Kranjski gori. | Avtor: Anže Petkovšek 54. Zlata lisica v Kranjski Gori. Anže Petkovšek
Osrednje prizorišče tekmovanja alpskih smučark, ki bo po lanski selitvi zaradi težav z vremenom na Gorenjsko letos znova na Štajerskem, je na Snežnem stadionu ob Hotelu Arena. "Hotela Arena 4* in 3* sta polno zasedena, prav tako hotel Bolfenk in Videc na Pohorju," so za STA povedali v podjetju Playgreen, ki pod blagovno znamko Pohorje resort od septembra lani najema te hotele na in pod Mariborskim Pohorjem.

Po podatkih Zavoda za turizem Maribor - Pohorje bo do konca tedna podobno stanje tudi v drugih večjih ponudnikih namestitvenih zmogljivosti v Mariboru. Gostje bodo predvsem iz Slovenije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške in Srbije, pa tudi iz Slovaške, Švedske, ZDA in Kanade.

Obiskovalci se bodo zabavali tudi pred in po športnih prireditvah

Za obiskovalce so tako kot prejšnja leta pripravili večerno zabavno dogajanje. "V času Zlate lisice je pripravljeno bogato dogajanje v mestu, kjer bo v četrtek na Trgu Leona Štuklja nastopila glasbena skupina Šank rock, v petek pa Prismojeni profesorji bluesa. Med obema koncertoma bo potekalo javno žrebanje startnih številk za naslednji dan," je pojasnila pomočnica direktorice zavoda Vesna Horvat.

V petek in soboto, ko bosta potekali smučarski tekmi, bo zavod za turizem postavil stojnico pod Pohorjem, kjer bodo obiskovalci lahko dobili dodatne informacije o ponudbi in dogajanju v mestu. "Prav tako smo z digitalno kampanjo poskrbeli, da so z dogodkom seznanjeni tudi v Avstriji, na Madžarskem, na Hrvaškem in v Srbiji. Digitalna kampanja je potekala preko Facebooka in Instagrama," je še povedala Horvatova.

ilka štuhec Zlata lisica Šport Štuhčeva razveselila slovenske navijače

Na Zlati lisici bodo informatorji zavoda za turizem delili nalepke v obliki srčka, s katerimi bodo pozivali obiskovalce, da objavijo fotografije z dogajanja na družbenih omrežjih s ključnikoma #IfeelsLOVEnia in #VisitMaribor. S tem želijo v okviru kampanje Dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo, ki jo organizira Slovenska turistična organizacija (STO), prispevati k večji promociji mesta Maribor, destinacije Maribor - Pohorje in prepoznavnosti Slovenije.

Proračun znaša okoli 1,1 milijona evrov

Organizatorji tekmovanja poleg tekmovalcev in njihovih ekip, novinarjev in snemalcev pričakujejo še več tisoč obiskovalcev. Med drugim naj bi v petek prišlo pod Pohorje okoli 2000 otrok, ki se bodo tekmovanja udeležili v okviru športnega dne in navijali za slovenske smučarke na čelu z domačinko Ilko Štuhec. Vstopnice za odrasle obiskovalce stanejo deset, za mladino pa pet evrov.

Resort Jasna Popotnik Veste kje leži "alpska plaža"?

Proračun prireditve je že nekaj let enak in znaša okoli 1,1 milijona evrov. Od tega zagotovijo z mednarodnimi pogodbami 70 odstotkov, ostalo pa z domačimi sponzorji. "Letos je v programu novost, da je veleslalom že v petek, zaradi odhoda tekmovalk v nedeljo na svetovno prvenstvo na Švedsko. To pa nam omogoča, da bo petek še bolj zanimiv za gospodarstvenike, ki bodo tekmovanje izkoristili tudi za medsebojna srečanja, prav tako si bo lahko tekmovanje prišlo organizirano ogledat tudi več šolarjev," je ob podpisu sponzorskih pogodb povedal generalni sekretar organizacijskega komiteja 55. Zlate lisice Srečko Vilar.

Da bi se izognili prometni gneči na poti do tekmovališča, bo oba dni tekmovanja na voljo brezplačni mestni avtobus iz središča Maribora do vznožja Pohorja. Kot sporočajo iz javnega avtobusnega prevoznika Marprom, bodo zagotovili dodatne avtobuse. Tako bo na progi 6 Vzpenjača v času Zlate lisice 1. in 2. februarja v pogonu do 11 avtobusov dnevno. Obenem bodo vzpostavili parkirišče za avtomobile pri Kadetnici ob Engelsovi ulici, od koder bodo z avtobusi prevažali potnike pod Pohorje.

Mariborsko pohorje | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice