Popotnik
15097 ogledov

Ni hec: pri sosedih prodajajo hiše za en evro

Puglia Profimedia
Če že dolgo sanjate o nakupu hiše, boste ob tej ponudbi zastrigli z ušesi.

Mirna in idilična Apulija je ena izmed dvajsetih dežel, ki sestavljajo Italijo. Nahaja se na skrajnem koncu italijanskega škornja in s svojimi prekasnimi mesti ter spomeniki nakazuje na nadvse razgibano preteklost in svojo bogato kulturno zgodovino.

Poleg številnih kraških jam, naravnih pristanišč, mediteranske vegetacije in prelepih peščenih plaž največjo zanimivost predstavljajo t. i. trulli. To so hišice karakterističnih arhitektonskih oblik, ki ponekod tvorijo manjše vasi ali celo mesta. In v enem izmed teh mest italijanske oblasti ponujajo nakup hiš za le en evro. 

Za to potezo so se odločili v obalnem mestu dežele Apulije – Tarantu, ki ga sestavljata dva dela. Prvi del predstavlja manjši, umetni otok, ki varuje laguno Mar Piccolo in slovi po gradu iz 15. stoletja, imenovanem Castello Aragonese (grad San Angelo). Drugi večji del pa je novejše, komercialno središče, kjer živi približno 200.000 ljudi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

presenta FOTO DEL GIORNO | @peppe.guida L U O G O | TARANTO, Castello Aragonese L O C A L M A N A G E R @mauroniso T A G | #taranto #ig_taranto #ig_taranto_ M A I L | igworldclub@gmail.com S O C I A L | Facebook / Twitter M E M B E R S | @igworldclub_officialaccount @igworldclub_thematic C O U N T R Y R E Q U I R E D | Se pensi di poter dedicare del tempo alla nostra community e vuoi entrare a farne parte, vai su nostro sito www.igworldclub.it nella pagina Instagramers Italiani e invia la tua candidatura. S E G U I C I | @igworldclub @ig_taranto_ @ig_puglia_ @ig_bari_ @ig_lecce @ig_foggia_ @ig_brindisi_ @ig_barletta_andria_trani IGWORLDCLUB INSTAGRAMERS COMMUNITY T A G | #igd_110220 #igworldclub #instagood #ig_Europa #ig_italia_ #profilodigitale #beautifulplanet #nakedplanet #remarkableplaces #earthpix #exploreitaly

A post shared by IG ⊕ TARANTO ® (@ig_taranto_) on

Ker v zgodovinskem središču trenutno prebiva le 3000 prebivalcev in si oblasti želijo to številko zvišati, so za vse nove prebivalce pripravile zanimivo ponudbo. Občinska stanovanja namreč ponujajo za samo en evro. Trenutno je na voljo petnajst stavb, ki so potrebne temeljite prenove. Kar je tudi glavni pogoj za nakup omenjenih stanovanj. Od novih lastnikov mestne oblasti zahtevajo, da se zavzamejo za prenovo in se v stavbe kasneje tudi vselijo. Prav tako morajo pri prenovi upoštevati in se ravnati po trenutnem arhitekturnem slogu stavb. 

"Nameravamo sprejeti ukrepe, ki bodo pripomogli do ponovne naselitve in razvoja starega mestnega jedra," je italijanskemu časniku II Corriere della Sera dejala občinska predstavnica Francesca Viggiano. Časniku je tudi zaupala, da imajo na mizi že nekatere ponudbe iz New Yorka, Milana in Rima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Piazza Vittorio Veneto #martinafranca #drone #fimix8se #volo #sky #photooftheday #photo #italy #puglia #taranto

A post shared by Vito Manzari (@vitomanzari81) on

Italijanska vlada projekt podpira

Italijanska vlada je mestu Taranto nedavno dodelila 90 milijonov evrov sredstev za izboljšave, med drugim za vodovodno in kanalizacijsko infrastrukturo ter za obnovo obrežja. Taranto je eno najstarejših mest v Italiji in je edino mesto doslej, ki ponuja tovrstno shemo, imenovano "dom za en evro". Podobne ponudbe so sicer na voljo tudi v nekaterih drugih vaseh in mestih v Italiji, vključno z Ollolai na Sardiniji, nekaterimi mesti v Toskani, Piemontu in Abruci, saj si oblasti prizadevajo zapuščena mesta ponovno naseliti.

Isola di capo passero Popotnik Prodajajo se italijanski otoki

Komentarjev 3
  • Preprostež 13:55 12.februar 2020.

    Mafija ni poceni.

  • Avatar krojac
    krojac 12:40 12.februar 2020.

    Kupil bom kar dve.

  • Snežinko 09:55 12.februar 2020.

    No, če kljub "nizki" ceni ne bo ponudb sploh ni presenečenje. Namreč, obnavljati hišo po arkitekturnih in zgodoovinskih standardih in zakonih sploh ni poceni. Dosti dražje, kot če drugje kupiš parcelo po normalni ceni in potem narediš normalno hišo tam, ...prikaži več, brez "zgodovinarjev", ki ti dihajo za vrat ob vsakem koraku. Edina opcija bi bila, da država obnovi take nepremičnine.

Sorodne novice