Popotnik
12545 ogledov

Pozabite na Maldive, te tri destinacije so prav tako sanjske

Maldivi Profimedia
Maldivi niso edini raj na Zemlji.

Maldivi s svojimi peščenimi plažami, kristalno čisto vodo in slikovitimi lesenimi kočami veljajo za sanjsko destinacijo. A velikokrat pri Maldivih ostane le pri sanjanju, saj so za nekatere ljudi izven dosega. A ni vse izgubljeno, saj za popotnike, ki obupano iščejo tisti košček raja, obstajajo alternativne destinacije.

Koh Lipe, Tajska

Ena izmed takšnih je tudi Koh Lipe na Tajskem. Koh Lipe se nahaja v Andamanskem morju blizu malezijske meje in je eden od 51 otokov, ki tvorijo nacionalni morski park Tarutao. Tajska je bila vedno zelo priljubljena pri turistih, saj se ponaša z osupljivimi plažami, čisto vodo in raznoliko kulturo, poroča britanski The Sun.

V zadnjih letih pa je Koh Lipe požel le še več pozornosti in hvalospevov, saj so ga mnogi označili za tajske Maldive. "Koh Lipe morda zveni kot sanje, a to je resničen rajski otok za tiste, ki so se pripravljeni potruditi, da pridejo tja," so zapisali nekateri turisti, ki so imeli priložnost obiskati ta rajski otok.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by We Travel (@wetravel.welive)

Poleg belih peščenih plaž je na otoku na voljo tudi potapljanje, kjer se lahko potopite v čudovit morski svet poln življenja in morskih grebenov. Koh Lipe je sicer precej oddaljen, zaradi česar je potrebno najprej pripotovati na Krabi.

Enosmerna letalska vozovnica na Krabi iz Ljubljane stane približno 600 evrov z vmesnim postankom v Dubaju. Od tam lahko na otok potujete s trajektom, ki traja približno štiri ure in pol. Trajekt, ki odrine iz pristanišča Chao Fah, pluje trikrat na dan, cena potovanja pa se začne pri 20 evrih.

Ksamil, Albanija

A Koh Lipe ni edini otok, ki so ga turisti primerjali z Maldivi. Tako Ksamil v Albaniji velja za evropske Maldive. Albansko mesto se ponaša s peščenimi plažami in turkizno vodo, zaradi česar je primerjava z Maldivi popolnoma primerna.  V Tirano lahko potujete z letalom, cena enosmerne letalske vozovnice pa se začne pri 66 evrih. Prav tako sta tam hrana in pijača občutno cenejši.

Otočje Scilly

Tudi Združeno kraljestvo se ponaša s peščenimi plažami, mirnimi vodami in eksotičnimi divjimi živalmi. To vse pa lahko vidimo na otočju Scilly v Cornwallu. Direktne linije iz Ljubljane ni na voljo, zaradi česar je treba prestopiti.

Druga možnost pa je polet iz italijanskih Benetk v Newquay, od koder lahko s taksijem pridete v Cornwall. Za enosmerno letalsko vozovnico iz Benetk pa boste odšteli najmanj 30 evrov.

Za vstop na Tajsko do 30 dni slovenski imetniki navadnih potnih listov ne potrebujejo vizuma. Prav tako ni potreben vizum za vstop v Albanijo, kamor lahko potujete tudi z osebno izkaznico. Tudi za vstop v Združeno kraljestvo vizum ni potreben, potreben pa je veljavni potni list.

dezurni@styria-media.si

safari afrika Petčlanska družina Popotnik Z majhnimi otroki na večletno potovanje, na koncu pa ...
Komentarjev 2
  • Majazmaja 10:25 10.april 2024.

    Ksamil?! Se hecate, a ne?

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:21 10.april 2024.

    Kmalu boste pozabili tudi na hrvaško,ker bo predraga za vas zamorčke