Popotnik
27324 ogledov

Ta izjemno slikovit hrvaški kraj blesti na seznamu skritih destinacij

Cavtat Profimedia
Matador Network, največji neodvisni založnik popotniških publikacij na svetu, je objavil seznam desetih skritih destinacij, ki jih morate obiskati v letu 2024.
Preteklo leto je naznanilo velik povratek turističnih potovanj po pandemiji covid-19, saj so se turistične številke v večjem delu sveta že približale rekordnim iz leta 2019, v nekaterih državah so jih tudi že presegle. To pa s seboj prinaša tudi negativne posledice – mnogo destinacij se je predvsem poleti soočalo z množicami ljudi, ki so bile neprijetne tako za domačine kot turiste. Ljubljana Ljubljana Slovenija Prebivalcem je prekipelo, zato so zahtevali to

Svetovni popotniki se zato vse bolj navdušujejo nad destinacijami, ki jih množični turizem še ni preplavil. Pri izbiri jim lahko pomaga seznam uglednega portala, kjer so objavili skrite bisere, ki jih je še letos vredno obiskati. 

To so kraji, ki ponujajo naravno lepoto, kulturno bogastvo in pustolovska doživetja vsaj toliko kot bolj oblegana mesta, ki več pozornosti dobijo na družbenih omrežjih. Mreža Matador se ravna po načelu, da mora potovalna vsebina presegati standardne hotelske storitve in all inclusive pakete, se osredotočati na neodkrita doživetja, lokacije in ljudi. Za priporočili stoji svetovna skupnost piscev, urednikov, filmskih ustvarjalcev in fotografov, ki jih povezuje strast do ustvarjanja inovativne, vznemirljive in navdihujoče vsebine.

otok Ošljak ga poznate? Popotnik Edinstven hrvaški otok s komaj desetimi prebivalci

Na njihovem letošnjem seznamu so se znašli Ferski otoki, Teahupo'o (Tahiti), Vopnafjörður (Islandija), Paracas (Peru), Bacalar (Mehika), Fukuoka (Japonska), Asam (Indija), polotok Osa (Kostarika), Kerrville (Teksas, ZDA) in tudi nam bližje hrvaško mesto Cavtat.

otok Cavtat | Avtor: Profimedia Profimedia
Kot piše hrvaški medij Index.hr, se Cavtat kaže kot idealna destinacija za vse, ki se želijo izogniti turistični gneči v ostalih bolj priljubljenih hrvaških mestih. S poudarkom na privlačnosti cavtatske obale, neokrnjenih plaž, muzejev, zgodovinske arhitekture in kristalno čistega modrega morja pa Matador izpostavlja še privlačnost hotelov, ki ponujajo slikovit pogled na morje. Poleg tega pišejo o številnih dejavnostih, ki so na voljo v bližnjih Konavlah in v Dubrovniku.

otok Cavtat | Avtor: Profimedia Profimedia
dezurni@styria-media.si