Popotnik
11542 ogledov

Ste že spoznali ta mali zaklad Slovenije?

V Dravinjski dolini se skriva kraj, ki mu ljudje radi rečejo slovenska Toskana. Poleg čudovite narave in urejenega središča pa mesto ponuja tudi ...

Prvi spomladanski vikendi so končno prišli, z njimi pa tudi sonček in toplejše ozračje, ki kar kliče po raziskovanju slovenskih krajev. Zagotovo ste si med dolgimi zimskimi večeri skrbno pripravili seznam krajev po Sloveniji, ki jih želite obiskati. Naj vašemu seznamu dodamo še eno čudovito izletno destinacijo, znano tudi kot mesto cvetja in vina.

Slovenske Konjice | Avtor: Žurnal24 Žurnal24
Govora je o Slovenskih Konjicah, ki se nahajajo na očarljivi lokaciji, saj se na eni strani skrivnostno vzpenja Konjiška gora, na drugi pa sončni hribi Škalc. To srednjeveško podeželsko mesto s tisočletno zgodovino mnogi upravičeno imenujejo slovenska Toskana. Zanj je značilno tudi lepo vreme, saj tam povprečna poletna temperatura znaša 28 °C, leto pa ima vsaj 90 sončnih dni.

Je idealna izbira za enodnevni izlet za vse radovedneže, ki jih zanimajo tradicija in sprehodi v osupljivo lepi naravi, ter tiste, ki radi razvajajo svoje brbončice. Čeprav je za raziskovanje Slovenskih Konjic privlačno že samo mestno jedro, ki je skrbno urejeno, prav tako ne moremo iti mimo bližnjega gradu Konjice, ki mogočno stoji visoko na hribu nad mestom, smo se tokrat tja odpravili z drugim razlogom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ur5ha (@ur5ha)

Že dolgo je bil na vrhu našega seznama izletov po Sloveniji tematski park z imenom Mini ZOO Land.

Zabaviščni park z desetletno tradicijo se nahaja v neposredni bližini centra Slovenskih Konjic in na ogled ponuja več kot 150 živali 30 različnih živalskih vrst. Čeprav je v prvi vrsti namenjen otrokom, v njem najverjetneje uživajo vsi, saj je estetsko zelo dodelan. Poleg številnih živali lahko obiskovalci obiščejo različne tematske parke: tropski gozd, izgubljeni otok, akvarij, avstralsko pokrajino, divji zahod, pravo gusarsko ladjo ter kmečko dvorišče.

Mini ZOO Land | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Glavna atrakcija pa so seveda živali, ki so za razliko od ostalih živalskih vrtov, tu obiskovalcem bolj dostopne. Nandu se je tako denimo prosto sprehajal po parku, kamele in lame so pred nami glodale listje, lemurji pa so nam odprli vrata v njihovo domovanje. Nekoliko drugačna izkušnja z živalskim vrtom nas je navdušila in prepričala. Ideja je popolna za vse, ki v živalskih vrtovih že tako uživate. 

Več si lahko ogledate v zgornjem videu.

V bližini je tudi ta znamenitost

Če pa ste ravno v tistih koncih, lahko obiščete še Žičko kartuzijo; nekdanji samostan kartuzijanskega verskega reda v bližini naselja Žice. Če je tu nekoč vrvelo menihov v belih opravah, ki so se ukvarjali z lekarništvom, zdravilstvom, mlinarstvom, opekarstvom, steklarstvom in podobnimi deli, danes ta predstavlja predvsem mesto za sprostitev in pobeg od mestnega vrveža.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • tadej3 21:17 27.april 2023.

    Slovenska Toskana je Jeruzalem... ;-)