Popotnik
12976 ogledov

Prekmurci z novo pridobitvijo! Ste jo že preizkusili?

Lendava Vinarium Lendava/Facebook
Po tem ko se je razgledni stolp Vinarium v Lendavskih goricah izkazal za pravi hit, je občina poskrbela za novo turistično atrakcijo.

Če je bilo v pretekosti Pomurje za obisk priljubljeno predvsem v zimskih mesecih, ko so se ljudje prišli pogret v tamkajšnje zdravilišča in terme, je najbolj oddaljeni konec Slovenije v zadnjih letih turistično zanimiv v prav vseh letnih časih. Temu pritrjuje tudi podatek, da so prejšnje leto na najvišjem slovenskem razglednem stolpu Vinariumu, ki so ga odprli pred sedmimi leti, razglasili 500.000. obiskovalko stolpa. Sedaj pa je tam na voljo nova, edinstvena turistična atrakcija, ki bo nedvomno privabila še večje število obiskovalcev.

jama Pekel čarobno Popotnik Ste že obiskali ta kraški čudež na Štajerskem?

V Lendavi so med novim lesenim stolpom v bližini Piramide, vrha Lendavskih goric, in razglednim stolpom Vinarium namreč kot prvi v Sloveniji zgradili dve vzporedni jeklenici, dolgi nekaj čez 500 metrov, in s tem obogatili ponudbo z adrenalinsko žično drčo. Na najhitrejši točki bosta jeklenici omogočali spuščanje med 50 in 65 kilometrov na uro. Višinska razlika med zgodnjo in spodnjo postajo je nekaj več kot 31 metrov. Dolžina spusta pa je dolga 500 metrov.

Zipline Vinarium je prva tovrstna turistična atrakcija v vzhodnem delu Slovenije. Do zdaj so takšne objekte postavljali le v višje ležečih delih naše države, kot na primer na Bovškem, Gorenjskem in Koroškem. Omenjena jeklenica ima le 31 metrov višinske razlike, zaradi tega pa ni nič manj zanimiva za spust. Zipline Vinarium je namreč prvi v Sloveniji, ki ima dve vzporedni jeklenici in se lahko po njem sočasno spustita dva obiskovalca. Tako se je uvrstil med slovenske zipline s presežniki – v Planici imajo najbolj strmo jeklenico na svetu, na Bledu je eden najdaljših sistemov v Evropi, sestav­ljen iz sedmih jeklenic v skupni dolžini štirih kilometrov, v Črni na Koroškem pa je najdaljša neprekinjena jeklenica v Sloveniji, ki meri 1263,5 metra.

Otrok in hoja ste jih že obiskali? Popotnik Tako neverjetne tematske poti ponuja Slovenija

Preverili smo, kakšne so cene spusta. Za obiskovalce razglednega stolpa Vinarium so vozovnice malo cenejše in stanejo 18 evrov. Za tiste, ki se podajo samo na jek­lenice in ne tudi na stolp, pa so po 24 evrov:

Za obiskovalce Vinariuma bodo cene naslednje:

en spust: 18 evrov,

dva spusta iste osebe: 30 evrov,

tričlanska družina (trije spusti): 45 evrov,

štiričlanska družina (štirje spusti): 60 evrov.

Za uporabnike aplikacije Lendava vabi pa bo en spust stal 16 evrov. 

Cene spustov za ostale obiskovalce:

en spust: 24 evrov,

dva spusta iste osebe: 40 evrov,

tričlanska družina (trije spusti): 65 evrov,

štiričlanska družina (štirje spusti): 80 evrov.

Klevevž ideja za izlet Popotnik Neverjetno, kaj vse v sebi skriva Slovenija
Komentarjev 2
  • Dusan12 10:11 07.maj 2022.

    In prav pri, tej raboti, drek, denar, je bil poleg Dejan Židan, kjer je tudi dobil dosmrtno licenco za nošenje madžarskih turistov na vth stolpa. ….

  • Avatar Leon
    Leon 09:21 07.maj 2022.

    Kaj pa ogled bioplinarna v Vučji vasi ? To je bil eksperiment za učbenike kako iz dreka narediš denar ! https://necenzurirano.si/clanek/preiskovalne-zgodbe/madzarski-posli-jansevega-odvetnika-dokumenti-916144

Sorodne novice