Popotnik
8200 ogledov

Tako se bo rajalo po slovenskih občinah

novo leto Anže Petkovšek
Najbolj veseli dan v letu se že nestrpno približuje. Preverite, kateri glasbeniki vas bodo v največjih slovenskih občinah popeljali v novo leto.

Če še ne veste, kje boste preživeli novo leto, vam bo pri odločitvi morda pomagal naš krajši seznam glasbenikov in glasbenih skupin, ki bodo po slovenskih mestih poskrbeli za dobro glasbo in zabavo za silvestrovo.

MURSKA SOBOTA

V prekmurski prestolnici se bo Silvestrovanje za otroke pričelo ob 17.00, ko bo za nepozabno zabavo z glasbo in plesom poskrbela Miša. Ob 22.00 sledi še zabava za odrasle, ki bodo ob vstopu v novo leto lahko uživali v ritmih skupin Zlata žila in Blue planet. Celoten program prazničnega decembra v Murski Soboti je dostopen TU.

CELJE

V mestu grofov, kjer je že cel december živahno, bodo za vrelišče na Krekovem trgu poskrbeli živahni Kingstoni, pred tem pa se bodo na Glavnem trgu od 10.00 do 13.00 zabavali naši najmlajši. Pravljično Celje s številnimi zanimivimi dogodki na obisk vabi že sedaj.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Visit Celje (@visit.celje)

MARIBOR

Štajersko prestolnico, ki te dni navdušuje s spektakularno turistično atrakcijo – panoramskim kolesom, bo za novo leto na Trgu Leona Štuklja 'stresla' glasbena skupina Coverlover. V zadnjem decembrskem tednu pa si bodo tam oder izmenjali številni glasbeniki, med drugimi Zvita feltna, Modrijani, Crvena jabuka, Žan Serčič, Elvis Jackson in drugi. Program veselega decembra v Mariboru lahko najdete TU.

LJUBLJANA

Slovenska prestolnica s prazničnim dogajanjem ne bo razočarala niti letos. Medtem ko se je decembrsko rajanje že začelo in se bo nadaljevalo vse do konca meseca, ne bo nič kaj manj pestro niti za zadnji dan v letu. V novo leto bodo v Ljubljani tradicionalno najprej vstopili otroci. Od 16. ure dalje jih bodo na Kongresnem trgu zabavali njihovi najljubši pravljični junaki, pozdravit jih bo prišel tudi Dedek Mraz, dogajanje pa se bo z odštevanjem zaključilo ob 17. uri.

Nato bodo na račun prišli malo starejši, ki bodo leto 2023 v Ljubljani lahko pričakali kar na štirih različnih prizoriščih. Silvestrovanja se bodo pričela ob 21.00. Osrednje silvestrovanje na Kongresnem trgu bo namenjeno najširšemu krogu obiskovalcev. Tam bodo nastopili Samuel Lucas, Maraaya in Miran Rudan in Design. Silvestrovanje na Mestnem trgu bodo zaznamovale slovenske glasbene dive Alenka Godec, Helena Blagne in Nuša Derenda. Za silvestrovo bodo na Pogačarjevem trgu nastopili Pop Design, na silvestrovanju na Trgu francoske revolucije pa se bodo zvrstili naslednji nastopajoči: Lim Smrad in Žila, Klemen Klemen, Happy Ol’McWeasel, Within Destruction.

Ob polnoči bo v primeru jasnega vremena nebo razsvetlil tudi ognjemet iz biorazgradljivih izstrelkov. V primeru megle, povečane oblačnosti ali močnega vetra, bo ognjemet zvočni, z nizko letečimi raketami. Podroben program vseh prireditev v okviru Decembra 2022 v Ljubljani je na voljo v TIC-u v obliki brezplačne brošure ter na spletnih straneh Turizma Ljubljana in Mestne občine Ljubljana.

KRANJ

Pravo mesto za Prešerni december je zagotovo Kranj, kjer so z dogodki začeli s 3. decembrom, ti pa se bodo stopnjevali vse do zadnjega dneva v letu 2022. Takrat bodo Kranjčane na Glavnem trgu s svojim glasbenim repertoarjem greli Marko Vozelj in Mojstri. Celoten kulturni program mestne občine Kranj, ki spremlja božično novoletni sejem in greje praznična srca, lahko najdete na sledeči povezavi

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Visit Kranj (@visitkranj)

KOPER

26. novembra se je v Kopru začela Fantazima, ki bo s praznično osvetlitvijo mesta, pestrim programom za vse generacije, drsališčem v Taverni in drugim dogajanjem bogatila utrip v mestu vse do začetka prihodnjega leta. Dogajanje ob koncih tedna bodo popestrili koncerti in glasbeni nastopi različnih izvajalcev, med njimi bodo nastopili Delirium, Batista Cadilllac, Klapa Semikantá, Trio Vivere, Danilo Kocjančič Friends in Gedore. Naše največje obalno mesto pa bo v novo leto vstopilo skupaj s skupinama Ne me jugat in Big Foot Mama, ki bosta nastopili na Titovem trgu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @visitkoper

NOVO MESTO

Praznično dogajanje z imenom Advent se je v Novem mestu začelo s prihodom Miklavža in ga bo v leto 2023 odpeljal Dedek Mraz. Takrat se bodo lahko obiskovalci od 21. ure dalje na Glavnem trgu gibali v ritmih Batiste Cadillac, Vlada Kreslin in Malih bogov ter Balkan Boysev. Več o živahnem in prazničnem dogajanju za vse generacije si lahko preberete TU.

Komentarjev 3
  • Avatar Boris Hribljan
    boris42 16:56 20.december 2022.

    Nastopajoči glaabeniki so pa kar nekaj! Ali organizatorji ne znajo najti bolj pametne muskontarje!?

Sorodne novice