Popotnik
9458 ogledov

Takšna prekrasna zimska pravljica se skriva pri nas

Rogla
1/6
Foto arhiv: PMKP
Izlet je primeren tako za družine kot tiste željne adrenalina.

Ko slovenske pokrajine pobeli sneg, nas pričaka izjemno prekrasna kulisa, ki jo mnogi izkoristijo za smučanje oziroma sprehod po naravi. Čeprav je bila snežna pošiljka v nižinah do sedaj pri nas še precej sramežljiva, je drugače na višjih nadmorskih višinah. Ena izmed destinacij, ki je pozimi še posebej čarobna, je Rogla na Pohorju.

Smučanje, Kranjska Gora, turizem, sneg, rekreacija, zima Slovenija Popotnik Končno prihajajo dobre novice!

Tam se od leta 2019 na vrhu bohoti izjemno priljubljena turistična atrakcija z imenom Pot med krošnjami Pohorje. Velja za edinstveno atrakcijo v Sloveniji, ki se na nadmorski višini 1.517 metrov spreminja z letnimi časi in zato nikoli ne razočara. 1043 metrov dolga pot se dviga dvajset metrov nad mogočnimi gozdovi in ponuja osupljive razglede med krošnjami dreves. Obiskovalce za konec ponese na 37 metrov visoki stolp, ki ponuja nepozaben pogled po pohorskih gozdovih in v dolino. Včasih pogled seže celo do slovenskih Alp in preko meja Slovenije.

Poleg čudovitih razgledov pot navdušuje tudi z adrenalinskimi točkami in kar 62 metrov dolgim suhim toboganom, ki predvsem med otroki pričara pristno veselje. Ob tem velja omeniti, da je odprtje tobogana odvisno od vremenskih razmer. Celotna pot, ki je vključno z razglednim stolpom prijazna invalidskim in otroškim vozičkom, je v novembru in decembru odprta med 10:00 in 16:00.

Rogla | Avtor: Foto arhiv: PMKP Foto arhiv: PMKP
Z željo, da bi pričarali nepozabne trenutke, so v podjetju tri zaporedne decembrske sobote (16., 23. in 30. 12.) od 15.30 do 17.00 (zadnji vstop na pot je ob 16.30) rezervirali za Tople sprehode na Poti med krošnjami. Takrat bo ob zvokih lajne, ki v času božično-novoletnih praznikov dodaja ščepec čarobnosti, najmlajše zabavala simpatična maskota Veveriček Emil, vzdušje pa bodo pričarali še praznična okrasitev, kurišče in vonj po prazničnih dobrotah. Na poti bodo na ogled tudi jaslice, ki so del zgodbe božično okrašenega naselja Vojnik. Te bodo prvič letos postavljene tudi med krošnjami in v nadaljevanju večera vabile na ogled Božičnega Vojnika nedaleč stran.

Rogla | Avtor: Foto arhiv: PMKP Foto arhiv: PMKP
Obiskovalci se bodo razveselili tudi številnih pozornosti; priča bodo nepozabni igri barv ob sončnem zahodu, ki se bo zgodil prav v času Toplih sprehodov med krošnjami, v baru Pri Veverci pa jih bodo v času Toplih sprehodov brezplačno pogostili s toplim napitkom in rogljičkom po promocijski ceni. Od božiča naprej bo na stolpu donel tudi Zvonček želja, ki bo poskrbel, da se čisto vsaka želja uresniči.

Klevevž ne bo vas zeblo Popotnik Skriti kotički, kjer se lahko tudi pozimi kopate

Pot med krošnjami je po naročilu priznanega srednjeevropskega upravljavca poti med krošnjami Zážitková Akademie (ZAK) načrtoval izkušeni arhitekt Josef Stöger. Podjetje ZAK že upravlja z več potmi med krošnjami, ki jih najdemo v različnih državah Srednje in Vzhodne Evrope. Nova in okolju nekoliko prilagojena pot naj bi se kmalu obetala tudi na Hrvaškem.

Izlet lahko tudi nekoliko podaljšate, saj okolica ponuja mnogo zanimivih točk in pohodniških poti. Priporočamo idiličen sprehod do Lovrenških jezer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hribovc.si (@hribovc.si)

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • albert 10:27 25.december 2023.

    Pot med krošnjami Pohorje. Kmalu Pot med vetrnicami Pohorje.

Sorodne novice