Popotnik
2773 ogledov

Zamudniki, pohitite, kapacitete so skoraj zasedene!

Bled Profimedia
Božično-novoletni prazniki so skoraj tu, marsikoga mrzel čas zvabi v terme. Preverili smo, kakšne akcije pripravljajo.

Zima je pokazala zobe in prinesla nizke temperature, ponekod tudi sneg. Marsikoga ta čas zvabi v terme, ki jih v Sloveniji res ne manjka. Ponudniki so v nestrpnem pričakovanju božično-novoletnih praznikov in za goste zavzeto pripravljajo najrazličnejše akcije, ki naj bi te pritegnile k obisku. 

Family-Wellness Termalija - Terme Olimia posledice energetske krize Popotnik Toliko dražje so vstopnice za bazen

Večina jih opozarja, da je zasedenost v tem času že na zelo visokem nivoju in obiskovalce spodbujajo k čimprejšnji rezervaciji. Kljub vsesplošni draginji večina sogovornikov  cen vstopnic za bazen ne bo spreminjala. To so zaradi porasta cen elektrike in ogrevanja po večini storili že v lanski sezoni.

V Termah Olimje zagotavljajo, da ponudbo vselej prilagajajo in aktualizirajo glede na čas v letu. To so storili tudi za obdobje adventa in božično novoletnega časa in tako pripravili pestro ponudbo dogajanja v obliki animacijskega dogajanja v njihovem kompleksu 
"Program smo otvorili 2. decembra s slavnostnim prižigom lučk in božično-novoletno okrasitvijo. Nadaljevali bomo z obiskom in obdarovanjem Miklavža. V teh dneh bo začelo obratovati tudi drsališče pri športni dvorani pod termami, kjer bo vsak dan pester program. Za ljubitelje savn pripravljamo božično obarvan savna show, medtem ko za kulinarične sladokusce organiziramo predbožični nedeljski brunch v hotelu Sotelia in Večer penin v restavraciji Lipa," del programa opišejo v Termah Olimje.

Napovejo, da bo v drugi polovici decembra vsak dan obratoval božično praznični trg v Lipi, ki ga bo krasil praznični ambient, ki ga bo dopolnjevala božična gostinska ponudba. Aktivnosti v božično novoletnem času bodo pri njih predvsem usmerjene v družine z otroki. V isti sapi dodajo: "Seveda pa smo pripravili tudi silvestrske pakete, s katerimi ponujamo možnosti družinskega all inclusive silvestrovanja v bazenih Termalija Family Fun, klasičnega silvestrovanja z glasbo in šest hodnim menijem v restavraciji Lipa ter prestižnega silvestrovanja za ljubitelje savn v Wellnessu Orhidelia."

Pestra ponudba se jim je očitno obrestovala, saj so predvsem med vikendi in v prvem delu adventa že polno zasedeni v praktično  vseh objektih. Zamudniki se lahko "tolažijo" v obliki še kakšne proste sobe ali apartmaja med tednom pred božičem in v času božično novoletnih počitnic.

Terme Zreče preverili smo cene Popotnik V teh termah bo štiričlanska družina plačala najmanj

Njihova ponudba je zelo raznolika, paketi pa se razlikujejo tako po vsebini, kot tudi po objektu, v katerem gosti izberejo bivanje. Temu primeren je cenovni razpon; za štiričlansko družino se začne pri 325 evrih za dvodnevni paket z najemom in kopanjem v apartmajih 3***.  Pri termah Olimje razložijo, da so cene pri njih fleksibilne, kar pomeni, da se dnevno spreminjajo glede na povpraševanje in zasedenost posameznih objektov. "Cen na ta način nismo dvigovali, pač pa so te odvisne od intenzivnosti povpraševanja na trgu, ki je za to obdobje visoko. Temu primerne so tudi cene," pojasnijo. Dodajo, da v zadnjem času niso dvigovali cen vstopnic za bazene in jih v bližnji prihodnosti tudi ne nameravajo. 

Podobne taktike nespreminjanja cen so se poslužili v Termah Zreče na Rogli, kjer so v času božično-novoletnih praznikov pripravili praznični program. Takrat bodo za otroke na voljo ustvarjalne delavnice, skupaj bodo krasili božično drevo, najmlajše goste bo obiskal božiček, za praznično vzdušje pa bodo poskrbeli s prazničnimi napitki in dišečimi sladicami.

Terme Zreče | Avtor: Dan Briški Dan Briški
Z zasedenostjo v času božično-novoletnih praznikov so zadovoljni, saj so kapacitete skoraj zapolnjene. V tem času se k njim vračajo predvsem stalni gostje, ki najbolj cenijo prijaznost njihovih zaposlenih.

Za konec so za naš medij predstavili cene paketa bivanja s polpenzionom oz. polpenzionom in smučarsko vozovnico za smučanje na Rogli za štiričlansko družino v času zimske sezone; dva odrasla in dva otroka (1 do 12 let in drugi do 3 let) bi za polpenzion v hotelu Vital**** za eno noč odštela 188 evrov, paket s smučarsko vozovnico pa bi isto družino stal 194 evrov na noč. Ob tem priznajo, da so zaradi občutne rasti stroškov – predvsem cen energentov in stroškov dela – rahlo dvignili cene penzionskih storitev glede na preteklo zimsko sezono.

Miskolc ga poznate? Popotnik Tak jamski labirint s toplo vodo skriva Madžarska

Vsesplošno draginjo bodo občutili tudi gostje kompleksov celotne skupine Sava Hotels & Resorts, ki se nahajajo tako na Obali, Bledu, kot v termah na sedmih destinacijah: St. Bernardin resort Portorož, Salinera resort Strunjan, San Simon resort Izola, Sava Hoteli Bled, Terme Ptuj, Terme 3000 – Moravske Toplice in Zdravilišče Radenci. Cene so se pri njih povišale za približno 10 %. Podražitve očitno niso vplivale na zanimanje, saj ocenjujejo, da bo zasedenost v času božično-novoletnih praznikov primerljiva z letom poprej. Ker imajo v ponudbi zelo širok nabor nastanitev, in sicer od kampov, glampingov, apartmajev 4 in 5 zvezdičnih hotelov, se cene bivanj precej razlikujejo.

Terme 3000 | Avtor: Terme 3000 Terme 3000
K obisku med božično-novoletnimi prazniki goste nagovarjajo takole: "Poleg nepozabnega obiska Božička in zabavnih ustvarjalnih delavnic, na katerih bodo naši animatorji z vašimi najmlajšimi ustvarjali okraske, izdelovali čestitke in slastne praznične piškote, vas bomo na najdaljšo noč v letu razvajali z okusno silvestrsko večerjo in bogatim spremljevalnim programom."

Za razliko od njihovih predhodnikov v Termah Krka cen vstopnic za bazene in savne ne bodo spreminjali. Razveseljuje jih dobra zasedenost nastanitvenih zmogljivosti v zadnjih dneh leta 2023. "Hoteli v Dolenjskih Toplicah, Šmarjeških Toplicah in Strunjanu beležijo v tem času približno takšno zasedenost kot lani; nekateri hoteli so že polni, nekaj prostih sob pa je še vedno na voljo."

Terme Krka | Avtor: Terme Krka Terme Krka
Zimska ponudba Term Krka sicer v prazničnem času zajema atraktivne programe klasičnega oddiha ter programe za ohranjanje in krepitev zdravja. Izpostavijo njihovo posebnost, tj. umirjeno "zen" silvestrovanje v bazenih in savnah Term Dolenjske Toplice, ki je namenjeno sproščanju in razvajanju vseh čutil. "V vseh naših centrih dobrega počutja Vitarium se bodo termalna doživetja v prazničnih dneh povezala s čarobnim vzdušjem in ustvarila popolno zatočišče za sprostitev, uživanje in sanjarjenje. V svetu savn bodo v ospredju razkošni rituali za umiritev – z vonjem gorskih zelišč, cimeta in pomaranče. Med velneškimi storitvami bosta izstopali božična in zlata masaža. Prva s posebnim božičnim in druga z zlatim oljem. Doživetje slednje vključuje tudi masažo obraza in stopal,"  opisejo v Termah Krka.

Termalni park Terme Ptuj primerjava cen Popotnik V teh termah se štiričlanska družina lahko kopa za manj kot 50 evrov

V ponudbi niso pozabili niti na družine, za katere imajo v prazničnih dneh pripravljene posebne ugodnosti: otroci do dopolnjenega 6. leta bivajo brezplačno. "Če starejši otroci bivajo v sobi z dvema odraslima, biva brezplačno tudi en otrok do dopolnjenega 12. leta, ostali do 12. leta pa s 50-odstotnim popustom. V vseh naših termah bodo gostje deležni pestrih animacijskih vsebin, v hotelu Balnea v Termah Dolenjske Toplice pa bodo lahko v decembru brezplačno uživali tudi v glasbenih večerih BalneaArt s priljubljenimi slovenskimi glasbeniki, kot so Bort Ross, Anika Horvat in Marijan Novina," še obljubljajo.

Ideja za izlet

Če prisegate na naravo, se lahko preizkusite tudi v zimskem skoku v naravne toplice Klevevž. Ne skrbite, zeblo vas ne bo. No, vsaj v vodi ne. Ta ima namreč skozi celo leto stalno temperaturo okoli 23°C. Termalni vrelec načeloma na površje pošilja vodo s stalno temperaturo 24,8 °C. 

Klevevž ideja za izlet Popotnik Neverjetno, kaj vse v sebi skriva Slovenija

Domačini so na tem mestu uredili tudi manjše kopališče. Naravni termalni vrelec so ogradili, tako da je nastal srednje velik bazen. Ker so to naravne toplice, ki so obdane s skalami, malce previdnosti ni nikoli odveč, saj so kamni spolzki. Več o naravnih toplicah Klevevž lahko preberete TU.

Klevevž | Avtor: Facebook Facebook

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Avatar Zoran
    StarMačk 15:12 10.december 2023.

    Tudi ta vikend so bile kapacitete wellnessa Orhidelia term Olimia zapolnjene do konca tako, da ne morejo nič jamrat...

  • bi_ba 14:38 10.december 2023.

    Kot je videti, ni nobene potrebe po zviševanju plač v javnem sektorju.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 12:58 10.december 2023.

    Čudno da turizem spet ne jamra kako jim je hudo.