Popotnik
5280 ogledov

Takšne novosti lahko pričakujete letos

Smučanje v Sloveniji Profimedia
Čeprav je začetek smučarske sezone še pod vprašajem, se smučarski centri po Sloveniji pospešeno pripravljajo nanjo, ob tem pa načrtujejo številne novosti.

Glede na trenutno stanje v državi bi bilo morda za pričakovati, da smučišča mirujejo, a je slika v resnici precej drugačna. Večina se jih trenutno namreč skrbno pripravlja na zimo in so že opravili s tehničnimi pregledi žičnic ter z nestrpnostjo odštevajo dneve do začetka sezone. Otvoritve letošnje sezone se od smučišča do smučišča sicer razlikujejo, saj je njihovo delovanje odvisno predvsem od snežnih razmer, letos poleg tega ključen pogoj predstavljajo tudi epidemiološka slika v Sloveniji ter predpisani ukrepi ter omejitve.

smučišče Krvavec | Avtor: RTC Krvavec RTC Krvavec

V kolikor bodo smučarsko sezono lahko uspešno otvorili, pa smučarski centri obljubljajo kar nekaj novosti. Kar nekaj je sicer takih, ki so se jim letos na žalost morali odpovedati oziroma jih bodo prestavili na kasnejše, boljše čase.

smučišče Krvavec posledice pandemije Popotnik Kako bo z letošnjo smučarsko sezono?

Na našem najvišje ležečem smušiču – Kaninu, so za letošnjo sezono pripravili nov produkt, imenovan heliskiing, ki so ga predstavili že maja 2020. "Odziv in povpraševanje sta nas pozitivno presenetila, kar pomeni, da bomo v prihajajoči sezoni zagotovo še okrepili to ponudbo.Heliskiing je doživetje za vse tiste, ki želijo nekaj drugačnega in edinstvenega. Na najvišje smučišče v Sloveniji, kjer se smuča zgolj na naravnem snegu, s pogledom na morje in Julijske Alpe, bomo smučarje pripeljali s helikopterjem," so dejali v zavodu Sončni Kanin. Kot drugo novost pa navedejo footgolf. "Gre za šport, ki zadnja leta privablja vedno več novih igralcev, tako doma kot tudi v tujini," povedo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kanin Sella Nevea (@kanin_sellanevea) on

Na smučišču Rogla, ki začetek smučarske sezone načrtuje v prvih dneh meseca decembra, prav tako potekajo vzdrževalna dela na žičniških napravah in smučarskih progah. Pred prihajajočo zimsko sezono bodo z nakupom 25 najsodobnejših zasneževalnih naprav nadgradili sistem za tehnično zasneževanje ter nadaljevali s prenovo Smučarskega bara Uniorček. Tam bodo v celoti prenovili kuhinjsko tehnologijo, vzpostavili nov sistem strežbe ter razširili z nadstreškom pokrito površino na terasi objekta. Kot omenijo, je v zaključni fazi tudi delna prenova hotela Brinje in celotna prenova določnega števila bungalovov Rogla.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Autumn : Winter

A post shared by Rogla & Terme Zreče (@unitur_resorts) on

Smučanje v Sloveniji Primerjava cen Popotnik Na tem smučišču štiričlanska družina smuča najceneje

Gradbena dela, povezana z investicijo v opremo, in nakupi dodatnih topov, ki jim bodo omogočili, da bodo ob mrzlih dnevih lahko zasnežili bistveno več kilometrov prog, kot so jih lahko do sedaj, so letošnja novost na smučišču Golte. Kjer še povedo, da so že pred časom pripravili nekaj zanimivih zimskih paketov, ki so še vedno v prodaji.

"Zaradi negotovosti, v kakšni obliki bomo lahko sploh poslovali, težko načrtujemo dolgoročno, zato vseskozi prilagajamo ponudbo. V času jesenskih počitnic smo tako imeli kar nekaj novosti v ponudbi, ki pa jih žal nismo mogli udejaniti," sporočijo iz Golt in bolj optimistično sklenejo: Upamo na najboljše, torej, da bomo lahko 4. decembra odprli sezono, v kar tudi verjamemo. Na ukrepe vlade žal nimamo vpliva, torej je v tem trenutku bistveno več odvisno od drugih kot nas samih."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GOLTE | Mountain & ski resort (@golteslovenia) on

Krvavec Popotnik Smučarske vozovnice bodo imele covid garancijo

Eden izmed osmoljencev letošnje sezone je tudi RTC Krvavec, kjer so pripravljali številne novosti za "prijetno in zabavno preživljanje časa". Med drugimi glasbeno-kulinarične večere ob četrtkih – Četrtkanje, in pa koncertne dogodke na Krvavcu. "In še marsikaj drugega, kar verjetno letos ne bo možno. A to spoštujemo, saj je tudi za nas zdravje na prvem mestu," sklenejo.

Jim je pa na drugi strani uspelo dokončati nekaj drugih načrtov, na primer za 100m2 so povečali restavracijo v hotelu Krvavec, delno pokrili znano plažo na Krvavcu, ter dokončalii novo progo, ki so jo posvetili ambasadorju Juretu Koširju in bodo na njej smučarji naverjetneje lahko že letos vijugali. Prav tako so kupili tri dodatne snežne topove za zasneževanje in sanirali črpališče na Kokri.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice