Popotnik
15802 ogledov

Na tem smučišču štiričlanska družina smuča najceneje

Smučanje v Sloveniji Profimedia
Zimske počitnice so za šole jugovzhodne šole neuradno že začele. Preverili smo, na katerih smučiščih se trenutno sploh da uživati v zimskih radosti in katera so za štiričlansko družino najugodnejša.

Letošnja zima ni bila radodarna s snegom, zato imajo smučarski delavci veliko dela s pripravo umetnega snega in z vzdrževanjem njegove zadostne količine. Čeprav večina (večjih) smučišč obratuje, le smučanje na vseh progah ni mogoče, je obisk slovenskih smučišč slabši kot v preteklosti. "Pomanjkanje snežnih padavin v dolinah vpliva tudi na slabši obisk smučišč. Ljudje enostavno niso še začutili letošnje zime," razlog za to vidi Borut Pirih iz smučarskega centra Cerkno.

sedežnica, smučišče, smučanje, smučarji | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Smučarski delavci se nadejajo, da bodo situacijo nekoliko popravile zimske počitnice, ki so bodo za učence gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, osrednjeslovenske in zasavske regije uradno začele s ponedeljkom, 17. februarja, za učence jugovzhodne Slovenije, koroške, podravske, pomurske, savinjske in posavske regije pa teden dni kasneje, torej 24. februarja.

Preden ljubitelji smučanja na vrhuncu sezone zavzamejo smučarske proge, smo preverili, katera slovenska največja smučišča so za štiričlansko družino (dva odrasla in dva otroka mlajša od 15 let) najugodnejša.

Primerjali smo cene za celodnevno smuko in zraven vključili tudi popuste oziroma posebne aranžmaje. Vrstni red smučišč je naključen.

Kanin Slovenska smučišča Popotnik Ta slovenska smučišča so priljubljena tudi v tujini

Smučarski center Cerkno

Na smučarskem centru Cerkno, kjer smučišče vsak dan obratuje od devete ure zjutraj do 16.00 upajo, da bo smučišče odprto do konca marca, "kakšna pa bo realnost, žal v tem trenutku zelo težko rečemo".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kje bo vaša družina smučala med letošnjimi zimskimi počitnicami? . Mi bomo samo 20 minut vožnje od doma, na smučišču Cerkno. Je idealno za družine in že 6x razglašeno za naj smučišče v Sloveniji. . Da boste od letošnje mile zime vseeno odnesli največ, vam nudimo ugodne cene polpenziona ter 15 % popusta na smučarske vozovnice in vstop v terme Cerkno. . In še bonus: pri 3 nočitvah dodamo brezplačen obisk našega hišnega wellnessa. . Več na linku v bio. -------------------- Where will your family be skiing during the winter holidays this year? . We will be a short 20-minute drive from home, at Cerkno Ski Resort. It’s got ideal ski runs for families and has been voted Slovenia's best ski resort 6 times already. . To get the most out of this mild winter, we offer our guests a great value-for-money half board package with a 15 % discount on ski passes and the entrance fee to Cerkno Thermal Spa. . And the bonus? You get a free visit to our in-house spa with your 3-night stay. . Book your skiing holiday by clicking the link in the bio. Reposted from @zelinc_farmstay . . #farmstayslovenia #skiresort #skiing #ski #snowboarding #smučišče #cerkno #snow #winter #skicerkno #slovenia #igslovenia #hribovc #landscape_lovers #landscape #landscape_captures #nature #naturephotography #naturelovers #wanderlust #explore #neverstopexploring #hiking #outdoors #ig_captures #ifeelslovenia

A post shared by Visit Cerkno (@visitcerkno) on

V smučarskem centru Cerkno, kjer so zasnežili sedem prog od devetih, v času počitnic pričakujejo dnevno vsaj 1500 smučarjev. Tudi bližnje nastanitve, kot so Hotel Cerkno in apartmaji Alpska perla, kjer je prostih le še nekaj sob, nakazujejo, da bo med počitnicami tam kar pestro.

Na Cerknem družina s štirimi člani za dnevno smuko odšteje 69 evrov, vsak dodatni član družine pa plača 16,5 evra. To velja v terminu od 27. januarja do konca smučarske sezone. Poleg tega tam ponujajo tudi različne namestitvene pakete, ki vključujejo ugodne smučarske vozovnice in razvajanje v Termah Cerkno.

Smučišče Kanin

Najvišje slovensko smučišče – Kanin, ki je trenutno eno redkih smučišč z naravnim snegom, tega je trenutno za 409 centimetrov, bo predvidoma obratovalo do 3. maja. Dnevno je odprto med 8.00 in 16.00. Ravno zaradi ugodnih snežnih razmer v primerjavi z ostalimi smučišči pri ekipi Kanina pričakujejo nekoliko povečano število smučarjev, kot jih je bilo lansko leto. Med lanskoletnimi zimskimi počitnicami se je po njihovih smučinah spustilo približno 4000 posameznikov, v letošnjem obdobju pa se trenutno lahko pohvalijo z nekoliko večjim izkupičkom prodaje smučarskih vozovnic, kot lani ob istem času.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

perfect saturday❄️⛷😊

A post shared by Simona Anzeljc (@simonaanzeljc) on

Na Kaninu, kjer je s sezonsko vozovnico Kanin in z ESSV z doplačilom desetih evrov dostop možen tudi z italijanske strani smučišča Sella Nevea, štiričlanska družina za celodnevno vstopnico skupaj s karto za žičnico odšteje 72 evrov. Cena velja, če so otroci mlajši od 15 let, za otroke pod šestim letom pa je smučanje brezplačno.

Smučarski center Vogel

Na smučarskem centru s pogledom na Bohinjsko jezero, ki je vsak dan odprto od 9.00 do 16.00, upajo, da bo letošnja smučarska sezona trajala do 20. aprila. Po rekordnem lanskem letu, ko je bil obisk najboljši v zadnjih desetih letih, so letos z napovedmi bolj pesimistični in pričakujejo "precej manj ljudi, kot v istem obdobju lani". Razlog za to se skriva v neobratovanju dveh prog zaradi pomanjkanja snega, ki ga je sicer trenutno za 30 centimetrov. Po našem izračunu štiričlanska družina za celodnevno smučarsko vozovnico na Voglu odšteje 81,6 evra, če so otroci mlajši od petnajst let. Za otroke do šestega leta v spremstvu staršev je vožnja z nihalko oziroma smučanje brezplačno.

Na centru so povedali, da so letos s pomočjo Društva Sobivanje izdali EKO kartico, ki jo otroci dobijo v vrtcu ali šoli in velja za eno leto, koristiti pa jo je mogoče le enkrat. Kartica vključuje naslednje popuste: 20% na povratno vozovnico za nihalko (tudi pozimi), 15% za smučarsko šolo Finžgar in Alpinsport (možnost koriščenja skladno z razpoložljivostjo učiteljev) in 30% za najem smučarske opreme pri obeh šolah. Skupaj z omenjenim društvom 29. februarja načrtujejo tudi izpeljavo družinskega dogodka z imenom Dan prijateljstva, ki bo vključeval različne aktivnosti in delavnice na snegu. Rdeča nit dogodka bo skrbno ravnanje in ohranjanje narave ter okolja.

RTC Krvavec

Na našem drugem najvišje ležečem smučišče, ki se lahko že četrič zapored pohvali z naslovom Najboljše slovensko smučišče, se trenutno da smučati na trinajstih od skupno 22 prog, snežne podlage pa je za 30 centimetrov.

Štiričlanska družina bi na Krvavcu plačala 112 evrov, v kolikor bi bila otroka starejša od šestih let, v nasprotnem primeru pa zgolj 70 evrov, kolikor staneta odrasli smučarski vozovnici. Otroci do 6. leta lahko namreč na Krvavcu smučajo brezplačno.

Posebej veselo bo na Krvavcu ob koncu počitnic, natančneje 22. februarja, ko bo potekal družinski dan in bodo smučišče zavzele pustne maske, za glasbo pa bo poskrbel Vili Resnik. Ta dan bo prevoz s kabinsko žičnico brezplačen.

Padec PROMO Zanimivo Kljub evropski kartici iz lastnega žepa 7.000 evrov

Kranjska Gora

Letošnje prizorišče Zlate lisice obratuje vsak dan od 9. do 16. ure, izbirate lahko med petnajstimi različno zahtevnimi programi na nadmorski višini od 800 do 1215 metrov. Celodnevna smuka v Kranjski Gori bi štiričlansko družino prišla 113 evrov. Otroci mlajši od šestih let pa lahko smučajo brezplačno z veljavno vozovnico, ki jo dobijo na blagajni. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tennis Fieber (@fiebertennis) on

Tre Cime Drei Zinnen Priporočamo Popotnik Poznate ta prelepa smučišča v naši bližini?

Golte

Na 35 centimetrov visoki snežni podlagi, ki trenutno skupno obsega sedem kilometrov dolgo smučarsko progo, lahko na Goltah vsak dan uživate med 9. in 16. uro. Strošek celodnevnega smučanja bi štiričlansko družino, v kateri starost otrok ne presega petnajstih let, stal 82 evrov. Smučanje za otroke, mlajše od petih let, je brezplačno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

View of Korošica from Golte!

A post shared by Golte (@golteslovenia) on

Petrol smučišča PROMO Uporabno Greste smučat? Tako ugodneje do vozovnic

Stari vrh

Na smučišču nad Škofjo Loko, ki je od Ljubljane oddaljeno zgolj 35 kilometrov, je trenutno 30 centimetrov snežne podlage. Naprave obratujejo od 9.00 do 16.00. Štiričlanska družina z osnovnošolskima otrokoma bi tu plačala 90 evrov. Otroci do 5. leta pa v spremstvu staršev, v kolikor ne koristijo svojega prostora na žičniški napravi, smučajo brezplačno. Smučišče, ki sicer slovi po prekrasni nočni kulisi, zaradi visokih temperaturi ponoči trenutno ne obratuje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Brojimo sitno! Prijave jos uvijek traju😊🔜⛷🎿❤️❤️❤️

A post shared by Ski & snowboard klub Maksimir (@sskmaksimir) on

Rogla

Snežne razmere na Rogli trenutno ponujajo do 30 centimetrov naravnega in tehničnega snega na dvanajstih progah, ki so odprte od 9. do 16. ure. Nočna smuka je možna med četrtkom in nedeljo na progah Jasa in Košuta med 17.00 in 21.00. Štiričlansko družino bi dnevno smučanje na Rogli prišlo 112 evrov, če sta otroka mlajša od 15 let. Medtem ko lahko otroci, stari do 6 let, v spremstvu staršev na žičniški napravi in pri prehodu kontrole vozovnic smučajo brezplačno.

Pohorje

Naš največji smučarski center, tako po dolžini prog kot po površini, se v letošnji sezoni sooča z veliko preglavicami. Zaradi pomanjkanja snega in previsokih temperatur se je moralo odpovedati Zlati lisici, trenutno pa je mogoče smučati le na osem kilometrov dolgi smučarski površini od skupno 42 kilometrov. Nočna smuka bo med zimskimi počitnicami (13. do 29. 2.) obratovala vsak dan.

Mariborsko Pohorje | Avtor: Jure Banfi, mariborinfo.com Jure Banfi, mariborinfo.com
Štiričlanska družina bi na pohorski blagajni pustila 104 evre, v primeru, da sta otroka mlajša od petnajst let. Otroci do šestih let lahko smučajo brez vozovnice le, če so v spremstvu najmanj ene odrasle osebe in uporabljajo naprave skupaj z njo.

Za najbolj ugodno se je izkazalo smučišče ...

Primerjava cen je pokazala, da se za celodnevno smuko štiričlanski družini najbolje splača oditi na smučišče Cerkno, kjer bo plačala 69 evrov. Seveda pa je odvisno tudi od drugih dejavnikov, kot so lokacija doma in prevoz do smučišča, morebitni namestitveni aranžmaji ... 

Komentarjev 6
  • mato7 12:32 17.februar 2020.

    Prosim preverite cenik Cerkno... 4 članska družina smuča za 64€ ... ? In prav zanima me, zakaj v večini prispevkov o naših smučiščih ne omenjate in analizirate smučišča Kope? - zagotovo glede na cenik in ponudbo najprimernejše smučišče za družine...

  • nothoco 05:28 17.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • ticedi 02:39 17.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Sorodne novice