Popotnik
5811 ogledov

Takšne so cene celodnevnega kopanja za družine

Terme Ptuj Terme Ptuj
Seznam slovenskih zdravilišč je precej dolg, preverili smo, katere najbolj znane in obiskane terme so za celodnevno razvajanje družinam najugodnejše.

Ker letošnja zima ni bila radodarna s snegom, mnogo ljudi namesto na smučišča zanese v terme. Čeprav naj bi bila večina namestitev dobro zasedenih, si celodnevno razvajanje še vedno lahko privoščite. Preverili smo, v katerih termah po Sloveniji se štiričlanska družina (dva odrasla in dva otroka) med vikendom kopa najceneje.

V izbor, ki je popolnoma naključen, smo uvrstili deset največjih oziroma najbolj znanih slovenskih term. Velja opozoriti, da so cene vstopnic cenejše med tednom, in da se v nekaterih primerih celo bolj splača rezervirati ponudbe z nočitvami, saj vas lahko bivanje s hrano in kopanjem pride ceneje, kot le kopanje. Kot že omenjeno, pa po termah zlasti v času zimskih počitnic vlada veliko povpraševanje.

Smučanje v Sloveniji Primerjava cen Popotnik Na tem smučišču štiričlanska družina smuča najceneje

Terme Čatež

Terme Čatež veljajo za največje slovensko zdravilišče in ene izmed najbolje obiskanih term v Sloveniji, ki se lahko pohvali z bogato turistično ponudbo in animacijskim programom. Družina jih lahko obišče za en dan ali več, saj lahko gosti pri njih bivajo v hotelih, apartmajih ali v kampu. V zimski Termalni rivieri, ki obratuje vsak dan od 9.00 do 21.00, lahko štiričlanska družina med vikendom uživa že za 60 evrov. Otroci do 4,99. leta starosti imajo v spremstvu staršev brezplačen vstop.

Terme Olimia

Terme Olimia slovijo po pestri ponudbi termalnih doživetij za staro in mlado v vseh letnih časih. Pred tremi leti so kompleks pokritih in zunanjih termalnih bazenov, imenovan Family wellness Termalija, temeljito obnovili in dogradili. Sedaj se ta del deli na Termalija Relax, ki obsega prenovljeni notranji in zunanji bazen, in popolnoma nov Termalija Family fun del, v katerem bodo uživale predvsem družine z otroki. Slednji štiričlansko družino med vikendom pride 84 evrov, Termalija Relax pa 56 evrov. Tudi tu imajo otroci do 4,99. leta starosti v spremstvu staršev brezplačen vstop.

Terme Ptuj

Terme v 'najstarejšem' slovenskem mestu z bogato rimsko in srednjeveško zgodovino so ene izmed najmlajših term v Sloveniji, ki navznoter spominjajo na rimske čase. Družinska vstopnica, ki vključuje tudi vstop v savne, za dva odrasla in dva otroka med vikendom nanese 49 evrov.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jaka Vode (@jakavode) on

Terme Topolšica

Terme, ki se nahajajo v šaleški dolini, so ene izmed naravnih akratoterm, kjer je temperatura vode 32ºC. Vsak dan na bazenu poteka animacijski program za otroke in odrasle. Notranje-zunanji bazenski kompleks vključuje tudi otroški bazen, masažne prhe, whirlpoole in prave rimske kopeli. Celodnevna družinska vstopnica za dva odrasla in enega otroka v termah Topolšica stane 32 evrov, 5 evrov pa je treba doplačati za dodatnega otroka. Za štiričlansko družino torej nanese 37 evrov.

Thermana Laško

Thermana Laško ponuja bogato izbiro doživetij za aktiven oddih v toplicah. Poleg kopanja v bazenih pod edinstveno kupolo se lahko pohvalijo tudi z vodnim parkom, različnimi možnostmi sproščanja v ayurvedskem centru, reševanjem Veronike Deseniške v sobi za VR doživetja in animacijah ter ustvarjalnicah za otroke. Družinska vstopnica za dva odrasla in otroka, stara med 5 in 18 let, med vikendom in v času šolskih počitnic stane 56 evrov.

Terme Radenci

Radenci so znan zdraviliški in počitniški kraj z eno najbogatejših in najkakovostnejših slatinskih območij v Sloveniji. V Radencih izkoriščajo devet izvirov slatine, s povprečno temperaturo 12 – 16°C, ki dajejo osnovo zdravilišču in zdraviliškemu turizmu. V zdravilišču izvajajo tudi dnevni program aktivnosti za otroke. Za celodnevno družinsko vstopnico bi štiričlanska družina v Radencih morala odšteti 34 evrov.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Irena Bušić (@busicirena) on

Terme Banovci

Raznolike termalne bazene banovskega termalnega vrelca lahko obiščete v vseh letnih časih, saj imajo tako notranji bazeni, kot tudi zunanji bazeni termalno vodo, toplo 38ºC. Termalni vrelec je dediščina nekdanjega Panonskega morja in bogat s fluoridom pripomore k dobremu počutju, predvsem pri revmatskih tegobah. Oddih bo zagotovo popestrilo tudi vedno atraktivno dogajanje za vse generacije. Družinska vstopnica za dva odrasla in dva otroka do 15 let, ki velja med vikendi, stane 31 evrov. Otroci do četrtega leta se kopajo brezplačno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

To smo mi. Vovkci. ❤️🏊‍♂️☀️👨‍👩‍👦‍👦 #family #photooftheday #caszanas #termebanovci

A post shared by Maraaya (@maraayamusic) on

Terme Snovik

Terme so obdane z neokrnjeno naravo in se nahajajo v Tuhinjski dolini, kar je le dobre pol ure vožnje iz Ljubljane. Zaradi bližine Alp, možnosti oddiha v naravi, okoliških hribov ter celotne ponudbe, ki jo nudijo, postajajo vedno bolj priljubljena točka za družinski oddih. Ta bi štiričlansko družino med vikendom na dan prišel 51,5 evra. Za otroke do 3. leta velja brezplačen vstop.

Terme Zreče

Čar termalnih bazenov je prav možnost užitka v vsakem letnem času.Terme Zreče ponujajo kopanje v notranjih in zunanjih termalnih bazenih, ki so v užitek in zabavo za celo družino tudi pozimi. Na kopališču se nahajajo trije tobogani, na katere je vstop prost in so primerni tud za mlajše otroke. Celodnevni oddih med vikendom za štiričlansko družino, v primeru da sta otroka stara od pet do štirinajst let, stane 55 evrov.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Keep calm and bath in thermal pools. 😁💦 #termezrece #ZivljenjeJeLepo

A post shared by Rogla & Terme Zreče (@unitur_resorts) on

Junij 2022 Po treh letih Vizita za živali Obkrožite ta dva datuma v juniju

Terme 3000

Terme 3000 ali Moravske toplice so največje terme v Prekmurju. Posebej spodnji del termalnega parka je kot nalašč za živahne in aktivne, kjer se bodo odlično počutile tudi družine. Otroški bazen s toboganom ponuja ogromno prostora za otroško igro. Po naših izračunih bi celodnevno razvajanje štiričlansko družino, v kolikor so otroci stari med pet in petnajst let, v največjim termah v Prekmurju prišlo 51,6 evra.

Komentarjev 4
  • kvasetotidogajamona 08:14 22.februar 2020.

    sem bil v kopru kjer imajo aquapark glavni upravitelji so terme čatež in ne priporočam, omarice za zapestnice imajo pokvarjene in moreš omarico z ključem zaklenit, pol pa ključ nositi s sabo v bazenih ko imaš samo kopalke na sebi, ...prikaži več polovica zadev ne obratuje ker je pokvarjeno NPR: bazen z umetnimi valovi, otroški bazen neki ne dela, rja v otroškem bazenu, skratka bi mogli terme čatež ta aquapark renovirati ali zapreti! sram naj vas je!

  • stromar 11:33 21.februar 2020.

    malo pogledati po internetnih kuponih in se dobi veliko ceneje

  • rogixl 09:46 21.februar 2020.

    Ni prav, da vsi napihnejo cene med počitnicami.Thermana Laško in Terme Olimje pri tem prednjačijo.

Sorodne novice