Popotnik
1735 ogledov

Takšne spremembe uvaja najbolj priljubljen nizkocenovnik

Letalo Ryanair EPA/STEPHANIE LECOCQ
Ker se je povpraševanje po poletih v Španiji, Franciji, na Švedskem in Irskem, pa tudi drugih državah, kjer so oblasti zaradi povečanja števila okužb z novim koronavirusom zaostrile ukrepe proti širjenju covida-19, nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair uvaja določene spremembe.

Letalski prevoznik Ryanair bo zaradi ponovnega širjenja novega koronavirusa po Evropi in opaznega upada rezervacij vozovnic v zadnjih dneh septembra in oktobra zmanjšal število poletov za 20 odstotkov.

"V zadnjih dveh tednih je več evropskih držav zaostrilo pogoje potovanj, zmanjšalo se je tudi število rezervacij predvsem poslovnih potovanj, zato je smiselno, da v prihodnjih dveh mesecih zmanjšamo pogostost poletov, tako da njihovo število prilagodimo povpraševanju," so po poročanju portala irske javne radiotelevizije RTE sporočili iz družbe.

Sarakiniko, Milos, Grčija Pozor Popotnik Pred odhodom v Grčijo nujno preverite to

Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair je potrdil, da bodo na njihovih le | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Potniki, na katere bo ta odločitev vplivala, bodo dobili elektronsko sporočilo, v katerem bodo predstavljene nadaljnje možnosti zaradi spremembe voznega reda. Namesto da bi letalske linije povsem ukinili, za zdaj nameravajo le zdesetkati število poletov na posamezne destinacije.

prostovoljstvo v tujini splača se vedeti Popotnik Tako v tujino s čim manj denarja

Nasprotovanje dvotedenski karanteni

Pri Ryanairu so znova tudi kritizirali vladne ukrepe, ki med drugim zahtevajo 14-dnevno karanteno. Pozvali so k oblikovanju zelenega seznama držav, ki imajo podobno epidemiološko sliko kot Irska. Tam bi se v tem trenutku na primer znašle Nemčija, Avstrija, Velika Britanija, Portugalska, Poljska ...

"Ustrezno testiranje na letališčih in učinkovito sledenje stikom, kot to počnejo v Italiji in Nemčiji, je edini realen in sorazmeren ukrep za nadziranje potovanj znotraj EU-ja med zajezovanjem širjenja covida-19," so prepričani.

Turisti destinacija poletja Popotnik To je letošnji hit med dopustniki
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice