Popotnik
985 ogledov

Takšni vstopni pogoji še veljajo v sosednjih državah

Vogel smučanje smučarji smučišče Profimedia
Če se med zimskimi počitnicami nameravate odpraviti v tujino, preverite, katere covidne omejitve v sosednjih državah še veljajo in kakšni so vstopni pogoji v posamezno državo.

Za 149.000 osnovnošolcev in srednješolcev iz zahodnega dela Slovenija so se s ponedeljkom začele zimske počitnice, ki jih mnogo izkoristijo za smučanje oziroma za izlet v tujino. Toda pozor: v sosednjih državah še vedno veljajo različne covidne omejitve za vstop. Vstopni pogoji posameznih držav se sicer hitro spreminjajo, zato je pred odhodom v tujino priporočljivo spremljanje razmer na spletnih straneh ministrstva za zunanje zadeve in predstavništev v tujini.

Italija smučanje | Avtor: Profimedia Profimedia
Za vstop v Italijo boste trenutno morali izpolnjevati pogoj PCT, pri čemer zadošča tudi negativni izvid hitrega testa. A kot opozarja vodja konzularnega sektorja na zunanjem ministrstvu Andrej Šter, pogoji za vstop v državo niso enaki pogojem za vstop na smučišče. "V Italiji je posebnost to, da je pri vstopu v državo potrdilo s QR-kodo veljavno devet mesecev; pri notranjih kontrolah, v hotelih, smučiščih pa potrdilo o cepljenju velja šest mesecev. A se to ne preverja tako sistematično."

Drugačni pogoji so ne dolgo veljali za Avstrijo, ki pa je napovedala postopno sproščanje pogojev. Od sobote dalje tako na smučiščih zadostuje izpolnjevanje pogoja PCT, prav tako je v Avstrijo sedaj možno vstopiti brez karantene tudi s PCT potrdilom, torej negativnim izvidom testa.

Če se odpravljate kam severneje, je Avstrijo sicer mogoče prečkati, saj je tranzit dovoljen brez vmesnih postankov razen v nujnih primerih. V primeru tranzita ni treba izpolnjevati vstopnih pogojev ali se elektronsko registrirati, izpolnjevati pa je treba vstopne pogoje končne destinacije. Za dokazovanje svojega cilja lahko predložite rezervacijo nastanitve ali pisno povabilo gostitelja.

Hoi, An Popotnik To je 10 najbolj gostoljubnih krajev, med njimi tudi ta slovenski biser

Francija bolj stroga, v BiH-u posebnih omejitev ni

Med države s strožjimi pogoji za opravljanje storitev spada tudi Francija, kjer je na smučiščih obvezno izpolnjevanje pogoja PC. Na drugi strani pa v Bosni in Hercegovini posebnih omejitev za smučanje ni.

Jahorina | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1
  • Evangelina_Moore 13:33 23.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

Sorodne novice