Popotnik
5038 ogledov

Toliko boste letos odšteli za dopust

Malinska, Krk Profimedia
Preverili smo, koliko kapacitet na najbolj priljubljenih hrvaških destinacijah je v poletni sezoni še na voljo in koliko boste zanje odšteli.

Našim južnim sosedom se ponovno obeta uspešna turistična sezona, ki je očitno ne ogrožajo niti precejšnje podražitve, ki smo jim na Hrvaškem priča vse od prevzema evra. Malo več kot tri mesece pred začetkom poletne sezone smo na spletni platformi Booking.com preverili možnosti za prenočitev na najbolj priljubljenih hrvaških destinacijah.

Hrvaška podražitve Popotnik Preverili smo: Toliko več boste letos odšteli za dopust na Hrvaškem

Zanimala nas je predvsem cena, ki bi jo štiričlanska družina (dva odrasla in dva otroka, stara 10 in 12. let) v izbranem terminu (1. do 7. julij 2024) plačala. Naša krajša raziskava je pokazala, da se nastanitve hitro polnijo, zato je bolje, da z rezervacijami ne odlašamo. 

Otok Krk

Na drugem največjem hrvaškem otoku, ki se ga zaradi velikega števila dolgih sončnih dni in bogatih ter rodovitnih tal drži ime zlati otok, je v tem terminu na Booking.com zasedenih že 85 % vseh nastanitev. Še manjše so možnosti za rezervacijo družinam prijaznih nastanitev, saj jih je na voljo le še 3 %. 

Otok Krk reportaža Popotnik Zlati otok malo drugače

Za najcenejši apartma z oceno 8,9, ki se nahaja v naselju Kornić, bi štiričlanska družina za tedenski oddih morala odšteti 510 evrov. Apartma je od najbližje plaže oddaljen 14 minut hoje. V zgolj 29 od skupno 148 nastanitev, ki so ta čas na voljo, bi družina za šest nočitev plačala manj kot tisoč evrov. V ponudbi lahko najdemo tudi ogromno število luksuznih namestitev, namenjenih tistim z debelejšo denarnico. Za najdražjo med njimi (štirisobno vilo s pogledom na morje in zasebnim bazenom ter jacuzzijem v Vantačićih) bi morali odšteti 7.580 evra.

Otok Krk | Avtor: Profimedia Profimedia
Umag

V primerjavi s Krkom je izbira namestitev v Umagu precej bogatejša. Za izbran termin je zasedene 77 % vse ponudbe, obiskovalci pa lahko izbirajo med 201 nastanitvami. Prav tako lahko v primerjavi s kvarnerskim otokom opazimo malenkost nižje cene. Za najcenejši apartma, ki se sicer nahaja šest kilometrov od središča mesta, bi družina s štirimi člani odštela 450 evrov. Za 85 namestitev, ki vključujejo apartmaje, hotele in vile, bi plačali manj kot tisoč evrov. Cena večine apartmajev v Umagu znaša 1100 evrov ali več. Za najbolj luksuzno se je izkazala vila z osmimi spalnicami, ki stane 7500 evrov.

Umag | Avtor: Profimedia Profimedia

Otok Pag

Na enem večjih in bolj poseljenih hrvaških otokov se z rezervacijami glede na našo raziskavo še ne mudi. Na izbrani spletni platformi je na voljo 791 nastanitev oz. 23 % vse izbire. Opazili smo, da so nižje tudi cene. Začnejo se pri 426 evrih, kolikor znaša najem apartmaja v Kustićih. Najdražja pa je cena apartmaja deluxe na vrhu stavbe s pogledom na morje v kraju Novalija, ki znaša 12.860 evra. Velja omeniti, da za sedemdnevni najem v 348 nastanitvah štiričlanska družina plača manj kot tisoč evrov.

Pag | Avtor: Profimedia Profimedia

Budva analiza Popotnik Počitnice na Jadranu: Tu bi štiričlanska družina plačala najmanj!

Otok Hvar

Tudi na najdaljšem otoku na Jadranu, ki v dolžino meri 68 kilometrov, so v tem trenutku lahko zadovoljni z zasedenostjo med poletnimi počitnicami. Po podatkih, ki smo jih dobili na spletni strani Booking.com, je v izbranem terminu rezerviranih že 77 % vseh nastanitev. Trenutno lahko izbiramo še med 434 prostimi kapacitetami, ki ustrezajo našim kriterijem. 

Hvar | Avtor: Profimedia Profimedia
Družina s štirimi člani bi za najcenejši apartma v kraju Sućuraj, ki se na Bookingu lahko pohvali z oceno 8,8, morala odšteti 421 evrov. Poleg tega je na voljo še 130 drugih nastanitev, kjer bi za tedenski oddih plačala tisoč evrov ali manj. Najdražje bi prišla skozi, če bi šest noči prenočevala v petzvezdničnem hotelu Zori Timeless Hotel, kjer bi za dvoposteljni sobi z vključenima zajtrkom in večerjo plačala 17.917 evra. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • sandi76 09:22 26.marec 2024.

    Hrvatje so letos nabili cene do neba. Za najem mobilne hiške so cene tako visoke , da se jim bo izplačala že v enem letu. Ponovno so cenejše druge države razen Hrvaške.

  • Avatar lopov
    lopov 08:55 26.marec 2024.

    nič ne bom trošil razen bencin.. ostalo kupiš hrano v trgovini prespi# v avtu..

  • Avatar NickMason
    NickMason 08:26 26.marec 2024.

    Turistov je totalno preveč in logično da se draži,drugače bo tam kot sardelice v konzervi

Sorodne novice