Popotnik
5375 ogledov

Toliko Hrvatov dopustuje na slovenski obali

Portorož Profimedias
Kljub temu, da imajo več tisoč kilometrov obale, je zanimivo, da za oddih izbirajo tudi slovensko morje.

Hrvaški državljani so lani v Sloveniji ustvarili več kot pol milijona nočitev. V primerjavi z letom 2017 se je število hrvaških gostov v Sloveniji povečalo za 12 odstotkov, pri čemer so ustvarili za 16 odstotkov več nočitev. Največ nočitev Hrvati v Sloveniji ustvarijo v mesecih januar in februar, ko se tradicionalno odpravljajo v smučarska središča. Na drugem mestu po priljubljenosti so toplice.

Zobozdravnik Zdravje Dentalni turizem: V tujino po lep nasmeh, cena edino merilo

Oddih v gorah oziroma toplicah v Sloveniji je izbralo kar 66 odstotkov vseh gostov iz Hrvaške. Priljubljen je tudi obisk Ljubljane, ki je privabila 13 odstotkov hrvaških turistov. Slednji radi obiščejo tudi Bled. Zanimivo pa je, da so štirje odstotki hrvaških gostov v Sloveniji za svoj oddih izbrali slovensko morje.

Ljubljanski grad | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Dubrovnik Kritično Svet Hrvaška se je odločila uničiti turizem

Pri časniku Večernji list izpostavljajo, da Hrvati v Sloveniji v povprečju na dan zapravijo več denarja, kot doma. V Sloveniji v povprečju na dan zapravijo 87 evrov, na Hrvaškem pa zgolj 69 evrov.

Komentarjev 2
  • Avatar Verostenna
    Verostenna 01:30 08.april 2019.

    Želiš pronaći ženu za jednu noć? Dobrodošli na > > > www.3xDate.top ******************************************************************************************************************** Ne slaže se s djevojkama? Da, svi ljudi vole velike stvari i duge akcije. Pokušajte > > > www.XXmacho.Com

Sorodne novice