Popotnik
574 ogledov

Tu lahko vidite kar 200 vrst tulipanov

tulipani
V Arboretumu Volčji Potok se začenja mesec tulipanov

V Arboretumu Volčji Potok tudi letošnja pomlad ne bo minila brez klasičnega aprilskega prizora polj tulipanov.

Prvi bodo na ogled v gozdu tulipanov že v prvi polovici aprila, z razstavo na poljih pa bodo začeli v soboto. Na travnikih in gredicah bo tako zacvetelo več kot 200 različnih vrst tulipanov, so napovedali v arboretumu.

Med 27. aprilom in 2. majem pa bo razstavo tulipanov dopolnila tradicionalna razstava cvetja, vrtnarstva, vrtne opreme z vrtnarskim sejmom in sejmom domače obrti. Razstava bo predstavljena v nizu med vhodom v park in pristavo, vrtnarski sejem pa bo v šotoru, ki je v neposredni bližini vhoda v park in vrtnega centra.

Vse do novembra bosta obiskovalcem na ogled tudi razstava kaktusov, ki vključuje preko 1000 rastlin, ter razstava orhidej. Obe vrsti si je možno ogledati v rastlinjaku ob pristavi.

V arboretumu se letos sicer osredotočajo tudi na predstavljanje in približevanje kulturne dediščine njihovim obiskovalcem. Evropskemu letu kulturne dediščine 2018 so se tako pridružili s skupnimi projekti z več slovenskimi javnimi zavodi. Skupaj z Narodno galerijo tako od marca mesečno predstavljajo po tri dela, ki vključujejo cvetlične motive iz zakladnice Narodne galerije. Na to temo so organizirane tudi delavnice in vodenja, so še sporočili iz Arboretuma Volčji Potok.

 

A post shared by Kristina Oražem (@kristinaorazem) on

 

A post shared by WISIBLE.SI (@wisible.si) on

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice