Popotnik
124 ogledov

V Kamniku bo spet dogajalo

tic kamnik
Že 16. zapored se bo med 9. in 17. avgustom v Kamniku odvijal Kamfest, ki tudi letos ne bo razočaral.

Svojo že 16. različico bo v Kamniku doživel največji poletni kulturni festival v širši regiji – Kamfest, ki bo letos potekal  med 9. in 17. avgustom. Festival, ki ga organiztorji radi poimenujejo tudi festival z razgledom, letno privabi preko 30.000 obiskovalcev.

Organizatorji (Kulturno društvo Priden možic) obljubljajo, da se bo v devetih dneh odvilo preko 60 žanrsko izjemno pestrih dogodkov, tako glasbeni dogodki za širšo množico kot za bolj izbrane okuse ter gledališke predstave za otroke in odrasle, pa tudi likovni in multimedijski dogodki. Velja omeniti, da bo večina dogodkov brezplačnih, celoten program pa je dostopen na njihovi spletni strani.

Ljubljana Popotnik Neverjetno, koliko stvari ponuja naša država

Štirje različni odri, dogajanje tudi na ulicah 

Najbolj žanrsko pestro bo na Mestnem odru, ki se bo nahajal sredi mesta. Otvorila ga bo hrvaška etno zasedba Veja, naslednji dan pa bo oder prevzela vzpenjajoča slovenska zvezda Manca Berlec. Na festivalu bo ponovno nastopila shoegaze zasedba Haiku Garden, ki na tokratni Kamfest pride skoraj direktno z Izštekanih.

kamfest | Avtor: napovednik.si napovednik.si
Tako kot lani bo tudi letos na Kamfestu prisoten Mobilni oder, ki bo devet festivalskih dni krožil po mestu in odkrival ter oživljal urbane prostore, obenem pa povezoval glasbene in uprizoritvene dogodke. Za največji dogodek organizaorji izpostavljajo projekt Eliasa Merina in večkrat nagrajenega Kamničana, avdiovizualnega umetnika Tadeja Droljca, imenovan Synspecies.

Na Samostanskem odru v mekinjskem samostanu se bo letos zvrstilo kar nekaj imen slovenske glasbene scene. Za obzidjem starodavnega prizorišča bo mogoče prisluhniti projektu Sounds of Slovenia, ki slovensko ljudsko izročilo predstavlja v sodobnih in živih priredbah. Oder bo gostil tudi Rudija Bučarja, ki bo v mesto zanesel nekaj primorskega melosa, Severa Gjurin pa bo v večeru kitarsko-vokalne blagozvočnosti prostor napolnila z ekskluzivnim zvočnim pristopom.

Kamnik bo prizorišče tudi drugega festivalskega dogajanja, saj bo Glavni trg prizorišče otroškega in kino programa, ulice in kotički Kamnika bodo prostor dogodkov z dodano vrednostjo (DDV), park Evropa pa bo zasijal v formi Parka mladih. Festival bo ponudil tudi močen improvizacijski program v okviru ImpraKamFesta z mednarodno zasedbo in izjemen likovni program, ki ga pripravlja Medobčinski muzej Kamnik. Za zaključek pa organizatorji pripravljajo še poseben Kamfestovski stand up.

Tromostovje, Ljubljana Magazin Ljubljana bo navdušila ljubitelje kulturnih prireditev Radovljica do 29. avgusta Kaj dogaja Poletje v Radol'c

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice