Popotnik
12469 ogledov

V te terme v času krompirjevih počitnic najceneje

Terme 3000 Terme 3000
Seznam slovenskih zdravilišč in term je precej dolg, preverili smo, v katerih termah bo štiričlanska družina v času krompirjevih počitnic plačala najmanj.

Šolarji so že en mesec v šoli, še približno toliko časa pa nas loči do krompirjevih počitnic, ki jih številne družine izkoristijo za oddih v termah in zdraviliščih.

Kopanje v bazenu | Avtor: Profimedia Profimedia

Za vas smo naredili manjšo raziskavo in preverili cene ter (posebno) ponudbo v različnih slovenskih termah v terminu med 22. in 31. 10. 2021. Zanimalo nas je, v katerih termah mora štiričlanska družina (dva odrasla in dva otroka, mlajša od 5 oz.12 let) za dve nočitvi in vključenim kopanjem v jesenskem terminu odšteti najmanj, in cene primerjali. Pod drobnogled smo vzeli pet naključnih term in se osredotočili na najcenejše možnosti. Pri tem razpoložljivosti nismo preverjali, saj se cene glede na datume razlikujejo. Ker pa so terme v času jesenskih počitnic običajno zelo povpraševane, z rezervacijo ne odlašajte. Ugotovitve sledijo spodaj.

Velja opozoriti, da so cene vstopnic cenejše med tednom, in da se v nekaterih primerih celo bolj splača rezervirati ponudbe z nočitvami, saj vas lahko bivanje s hrano in kopanjem pride ceneje, kot le kopanje.

Terme Dobrna 

V termalnem zdravilišču s tradicijo delovanja iz leta 1403 bi za podaljšan vikend s polpenzionom družina z dvema otrokoma odštela približno 260 evrov. Paket, ki vključuje nočitev z zajtrkom ali polpenzionom, uporabo kopalnega plašča v času bivanja in kopanje v termalnih bazenih v hotelu Vita, pride v poštev štiričlanski družini z otrokoma, mlajšima od 12 in 4 let.

Terme Zreče preverili smo cene Popotnik V teh termah bo štiričlanska družina plačala najmanj

 

Thermana Laško

Za tridnevni oddih v sodobnem centru zdraviliškega turizma, ki leži ob reki Savinji –Thermani Laško, z vključenim polpenzionom, neomejenim vstopom v bazene s termalno vodo (tudi na dan odhoda) in dnevnim vstopom v fitnes center, bi družina z dvema otrokoma, mlajšima od 12 let, odštela 420 evrov.

Terme Olimia

Če vas bo pot vodila v zdravilišče v naselju Podčetrtek, ki je bilo uradno odprto leta 1966, lahko pričakujete raznoliko ponudbo. Za najcenejši paket za dve nočitvi s polpenzionom (v Hotelu Breza), vključenim kopanjem v bazenih Termalija Relax in Termalija Family Fun, ter torbo s kopalnim plaščem in brisačo, pa bi štiričlanska družina plačala 470 evrov.

Family-Wellness Termalija - Terme Olimia | Avtor: Terme Olimia Terme Olimia

Terme Topolščica

Za tridnevni oddih v družinskem apartmaju, ki se nahaja pet minut hoda stran od term, in termalno sproščanje v Termah Topolšica bi družina z mlajšima otrokoma plačala 208 evrov. Ponudba, v katero so vključeni tudi vstopi v hotelske bazene, savne in v fitnes, sicer ne vključuje zajtrka oz. polpenziona.

Bioterme Mala Nedelja

Cena dveh nočitev z zajtrkom v Biotermah, ki vsebujeta tudi neomejeno kopanje v bazenih termalnega parka, kopalni plašč za odrasle, vstop v svet savn in neomejen vstop v fitnes, bi za štiričlansko družino z otrokoma, mlajšim od 4. in 10. let, nanesla 236 evrov. V primeru polpenziona pa bi bila cena 276 evrov.

Family-Wellness Termalija - Terme Olimia slovenska zdravilišča Popotnik Takšne so cene celodnevnega kopanja za družine

Po naših izračunih bi štiričlanska družina za dve nočitvi s kopanjem najceneje prišla skozi v Termah Topolščica, kjer bi jo tridnevni oddih stal 204 evrov. Za hrano bi sicer morali poskrbeti sami.

V skladu z odlokom vlade mora gost za vstop v turistične objekte (namestitve, gostinske obrate, Termalno riviero, bazene, wellness centre, kongresne dvorane, športne objekte,... ) izpolnjevati pogoj PCT.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice