Popotnik
5680 ogledov

Znano slovensko smučišče s prav posebno akcijo tudi poleti

Krvavec Profimedia
Da je obisk smučišč zanimivo tudi izven zimske sezone, dokazuje smučarski center Krvavec, ki je za obiskovalce pripravil zanimivi brezplačni aktivnosti.

Če še ne veste, kam bi se z družino na izlet podali ta vikend, vam je lahko v pomoč vabilo RTC Krvavec, ki konec tedna za obiskovalce pripravlja zanimive dogodivščine.

Triglavski narodni park Slovenija Popotnik Pozor: Tu se obeta rekorden obisk, zato izlet raje načrtujte!

V soboto, 22.7.2023, za najmlajše organizirajo brezplačno vodenje po Poti pastirskih škratov. Pravljično-doživljajska pot, dolga slabe štiri kilometre, poteka skozi gozdove in prostrane pašnike Krvavca ter ponuja neverjetne razglede. Otroci bodo na njej pastirjem pomagali pregnati škratji urok in se podali na lov za biseri Ajdovskih deklic, obiskali bodo Škratov vrt, izkusili življenje v Pastirski bajti in prisluhnili Gori zvokov.

Če to soboto ne boste utegnili, lahko izbirate tudi med drugimi datumi, saj Poti pastirskih škratov na Krvavcu vsako drugo soboto v mesecu:

22.7.2023 - zbor ob 10. uri na zgornji postaji kabinske žičnice

5.8.2023 - zbor ob 10. uri za zgornji postaji kabinske žičnice

19.8.2023 - zbor ob 10. uri na zgornji postaji kabinske žičnice.

Posebna čustva in doživetja ob poti dodatno spodbuja 16 lesenih skulptur živali in škratov s Krvavca. Po koncu uspešno opravljene misije pa se bodo na Plaži lahko posladkali tudi z brezplačnim sladoledom ter zadnje atome moči pokurili na brezplačnem trampolinu.

Pot pastirskih škratov | Avtor: RTC Krvavec RTC Krvavec

Dan kasneje, 23.7.2023, bodo na račun prišli tudi starejši obiskovalci Krvavca. Podali se bodo lahko na individualno raziskovanje lepot Krvavca, kjer jih bo ob nakupu povratne vožnje s kabinsko žičnico čakalo brezplačno kosilo na Plaži Krvavec. Dopoldanski sprehod po pašnikih dišečih rož in ob zvokih kravjih zvoncev ponuja neverjetne razglede v dolino, ki se vam bodo zagotovo vtisnili v spomin.

Krvavec | Avtor: Profimedia Profimedia

Pri RTC Krvavec so z letošnjim letom uvedli tudi novost, ki bo razveselila predvsem tiste, ki jih pohodništvo ne veseli in imajo raje kolesarjenje. Po novem namreč ponujajo najem električnih koles, s pomočjo katerih bo raziskovanje lepot Krvavca potekalo hitreje in z manj napora. Obiskovalci imajo na izbiro dve vrsti koles, in sicer pol-vzmetena in polno-vzmetena, ki si jih lahko izposodijo na spodnji in zgornji postaji kabinske žičnice ter v recepciji Hotela Krvavec. Kolo si lahko izposodijo vsak dan med 9. in 17. uro.

Tržiška Bistrica Vikend izlet Popotnik Prečudovito! To lahko najdete le streljaj iz Ljubljane

"Čaka vas pestra izbira urejenih popotniških poti, katerih se lahko poslužite nad Plažo Krvavec. Najvišji vrh planine Krvavec, Zvoh je na voljo kot idiličen vzpon, če ste kolo najeli pri Hotelu Krvavec. V primeru, da ste za daljšo kolesarsko turo, se lahko od spodnje postaje kabinske žičnice Krvavec vzpnete po hribu navzgor, vse do Plaže Krvavec, do kamor vas pelje popolnoma asfaltirana cesta. Tretja opcija pa je prevzem kolesa na spodnji postaji kabinske žičnice Krvavec in obisk sosednjih vasi, ter krožna vožnja in vzpon na Možjanco do točke prevzema kolesa, na spodnji postaji kabinske žičnice Krvavec," napotke delijo na spletni strani smučišča.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice