Slovenija
294 ogledov

2TDK razveljavil razpis za gradnjo objektov čez Glinščico

Dokumenti Profimedias
Razlog naj bi bil v neustrezni referenci najcenejšega ponudnika, ostali dve ponudbi pa sta krepko presegli ocenjeno vrednost.

Družba 2TDK je po neuradnih informacijah televizije POP TV razveljavila razpis za izbor izvajalca objektov za prečkanje doline Glinščice pri gradnji drugega železniškega tira Koper-Divača. Razlog naj bi bil, da referenca najcenejšega ponudnika ni bila ustrezna, ostali dve ponudbi pa naj bi krepko presegali ocenjeno vrednost.

Na razpis so prispele tri ponudbe. Najcenejši je bil konzorcij podjetij Markomark Nival, Nival Invest in Ekorel (nekaj manj kot osem milijonov evrov), ponudbi sta oddala še Kolektor CGP skupaj z družbama Riko in Pomgrad (13,5 milijona evrov) ter podjetje Godina (14,3 milijona evrov).

Družba 2TKD je za izvajalca izbrala najugodnejšega ponudnika, nato pa je svojo odločitev, ker "faza pregleda in ocenjevanja ponudb ni bila ustrezno opravljena", razveljavila in znova pregledala ponudbe.

Aleksander Schara iz družbe Markomark Nival je za POP TV zatrdil, da je referenca, ki so jo podali, prava. Nadzorni organ je sproti spremljal in z vpisom v gradbeni dnevnik potrjeval že izvedena dela. Na podlagi že izvedenih del pa je potem župan občine Pesnica potrdil referenco v dimenziji, ki je zapisana v dokumentaciji, je povedal.

V 2TKD danes informacij glede razpisa niso dajali, odziv so napovedali za sredo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • matermila 22:50 06.avgust 2019.

    Mafija že deluje.Stavim plačo,da bo na ponovnem razpisu izbram Kolektor.

Sorodne novice