Slovenija
1706 ogledov

Adria Airways z največjo floto letal doslej

Adria Airways Žurnal24 Letala Saab 2000 hčerinske družbe Adria Airways Switzerland, ki je končala v stečaju, so sicer parkirana na Brniku, a ker je švicarska družba še v stečajnih postopkih, ter domnevno tudi po drobnogledom švicarskih tožilcev, letala ostajajo prizemljena.
Adria Airways obstoječi floti petnajstih letal dodaja šest dodatnih in ob tem sporočajo, da imajo trenutno največjo floto letal v svoji zgodovini.

Adria Airways je sporočila, da je obstoječi floti petnajstih letal dodaja šest dodatnih. Poleg treh Airbusov 319, devetih Bombardier CRJ900 in treh Bombardier CRJ700 bo na izbranih 25 destinacij odslej letelo dodatnih šest letal tipa Saab 2000.

Christian Schneider | Avtor: Anže Petkovšek Intervju s Christianom Schneiderjem, komercialnim direktorjem Adrie Airways. Anže Petkovšek
"Domača" letalska družba je sicer že dlje časa v svoji floti načrtovala uporabo turbopropelerskih letal hčerinske družbe Adria Airways Switzerland, ki je končala v stečaju ter domnevno tudi pod drobnogledom švicarskih tožilcev. "Menimo, da bi bila letala Saab dobra dopolnitev naše flote, a zaenkrat jih še ne moremo dobiti. Najprej se morajo zgoditi določene stvari, če pa bo priložnost, bomo zagotovo vzeli ta letala v obratovanje," je v aprilu povedal Christian Schneider, komercialni direktor Adrie Airways.

Adria Airways bo zdaj šest 50-sedežnih letal najemala od ameriške družbe Jetstream Aviation Capital LLC, ki ima sedež v Miamiju, in je po njihovih besedah največji globalni zakupodajalec letal Saab.

S šestimi letali Saab 2000 naj bi Adria izvajala predvsem polete na svojih rednih linijah, ne izključujejo pa tudi možnosti storitve ACMI tujim letalskim družbam. ACMI operacije oziroma najem po urni postavki (pri takšni vrsti najemanja letalska družba zagotovi letalo, posadko, vzdrževanje in zavarovanje, op. a.) so eden od ključnih stebrov poslovanja Adrie Airways, saj so zaznali ogromno povpraševanje velikih letalskih družb, da močne blagovne znamke, kot je Adria Airways, izvajajo njihove prevoze.

Adria Airways Intervju Slovenija Christian Schneider, Adria Airways: Ne moremo tekmovati s cenami, ki so nižje kot taksi iz Ljubljane

Z letalskimi operacijami z dodatnimi letali bodo predvidoma pričeli s septembrom.

Širitev flote in pa tudi zaposlenih tudi v operativnem sektorju je bila za Adrio Airways nujna poteza, saj so letos razširili mrežo poletov s sedmimi novimi destinacijami (Sofija, Bukarešta, Ženeva, Hamburg, Düsseldorf, Dubrovnik in Brač) in tudi povečali število tedenskih poletov.

"Biti konkurenčen v teh zahtevnih in dinamičnih tržnih pogojih zahteva od nas nenehno iskanje novih komercialnih priložnosti, predvsem pa nenehno izboljševanje obstoječih storitev. Zadovoljstvo naših potnikov je naša prioriteta in s pridobitvijo šestih dodatnih letal bomo to obljubo brez dvoma lahko opravičili."

Christian Schneider, komercialni direktor družbe Adria Airways

Komentarjev 1
  • Avatar Irmkionna
    Irmkionna 22:36 13.julij 2018.

    Dobrodošli na najboljši seks Dating site = = > > Sexydrom.com

Sorodne novice