Slovenija
8002 ogledov

Gantar naj bi predlagal popolno zaprtje države

Tomaž Gantar Nebojša Tejić/STA
Po poročanju TV Slovenija naj bi svetovalna skupina prejšnji teden predlagala tudi ukrep, po katerem naj bi državljani zapuščali domove le v radiju enega kilometra, a se minister tega ni odločil predlagati vladi.

Po poročanju TV Slovenija naj bi zdravstveni minister Tomaž Gantar že na četrtkovi seji vlade nasprotoval kakršnemu koli sproščanju ukrepov, predlagal pa naj bi še 14 dni strogih ukrepov - šole naj ostanejo zaprte, dodatno naj se omeji javni prevoz. Minister naj ne bi bil naklonjen niti sproščanju ukrepov v gospodarstvu, saj da si ne želi katastrofe v zdravstvu. 

Gantar naj bi predlagal celo njihovo zaostrovanje. Po poročanju Pop TV naj bi vladi in poslanskim skupinam poslal predlog za popolno zaprtje države, kot je veljalo spomladi. Pri tem naj bi ga podpirala tudi strokovna svetovalna skupina. Ob neupoštevanju njegovih predlogov za zaostritev ukrepov pa naj bi med vrsticami omenjal celo možnost odstopa. 

Tomaž Gantar Slovenija Gantar: Hodimo po zelo, zelo tankem ledu

Zadnji podatki sicer kažejo, da se epidemija umirja, a to se v bolnišnicah še lep čas ne bo poznalo, opozarjajo. "Nismo še tu, da bi lahko začeli sproščati ukrepe. Skrbi nas, število bolnikov se veča, čeprav ne s takšnim tempom kot prejšnje dni. Če se to ne umiri, bo treba pravočasno sprejeti dodatne omejitvene ukrepe," je danes povedala vodja vladne svetovalne skupine za covid-19, dr. Bojana Beović

Omenjalo naj bi se ukrepe po zgledu sosednjih držav, po poročanju TV Slovenija pa naj bi svetovalna skupina prejšnji teden predlagala tudi ukrep, po katerem naj bi državljani zapuščali domove le v radiju enega kilometra, a naj Gantar tega ne bi predlagal vladi.

Predsednik vlade Janez Janša pa je na Twitterju zapisal, da ukrepi kažejo pozitivne rezultate, a da je kljub temu še vedno potrebna skrajna previdnost.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 10:24 11.november 2020.

    https://www.facebook.com/MASKE-DOL-101017414921399/videos/marko-potr%C4%8D-odgovarja-prevarantu-hojsu/384465492913522/

  • Avatar praufo
    praufo 14:52 10.november 2020.

    me pa še to zanima, glede na to , da vsak ukrep nekako vsebuje še represijo, oz. kazen ali globo ... torej policije je očitno več kot dovolj, da se bo ukvarjala z gibanjem občanov okoli svoje bivališča ... ne ...prikaži več vem zakaj jamrate, da manjka policajev , to ni res ... sicer je pa folk že tako prestrašen, da samo še doma čepi nekje v kevdru se stiska v eni luknji, pa posluša ta vaša glupa poročila in se ves trese od strahu ... dobr da ne gledam tv in ne poslušam radia

  • Avatar praufo
    praufo 14:36 10.november 2020.

    gantar ima prav po svoje, bo pa nastal problem, ko bo vse zaprto, okuženih, čadalje več ... kaj potem še sledi, a majo še ukrepe na zalogi, gibanje omejeno na 50m ... očitno nekateri ne razumeje zakaj sploh gre ... ...prikaži več nosijo maske po travnikih in vdihavajo svoj CO2 ... zelo pametno ... vse samo da se ne bi slučajno okužili, ker je nekdo tako ukazal ... naslednji ukrep je riti se ne brišite, lahko pa drek razmažete , če bo peklo, bo država poskrbela za puder