Slovenija
20223 ogledov

Odziv: Je Janša s tem vendarle priznal Trumpov poraz?

Janez Janša Epa
"Histerija vas, ki ste doslej namesto v Washington hodili v Moskvo, je povsem odveč."

Predsednik vlade Janez Janša, ki je v preteklih dneh ob ameriških volitvah večkrat podprl dosedanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa in republikancem tudi že čestital za zmago, je danes na Twitterju zapisal: "ZDA so naš strateški partner. Vse slovenske vlade, ki sem jih vodil, so gradile tesne prijateljske odnose Slovenije z ZDA. Ne glede na to, iz katere stranke prihaja ameriški predsednik. Tako bo tudi v prihodnje. Histerija vas, ki ste doslej namesto v Washington hodili v Moskvo, je povsem odveč."

Gre za zadnjega v vrsti tvitov, s katerimi se je Janša v minulih dneh odzival na dogajanje v ZDA po volitvah, na katerih je bil za zmagovalca razglašen demokrat Joe Biden.

Odzive Janše na ameriške predsedniške volitve in njegovo podporo Trumpu so komentirali tudi v tujih medijih. Na zadnje na specializiranem portalu Politico, kjer so Janeza Janšo uvrstili med tri največje poražence v EU

Janez Janša v Bruslju Zaradi Bidna Slovenija Politico: Janša zaradi izida v ZDA med tremi največjimi poraženci v EU Donald Trump Foto povratka Svet Kako se je poklapani Trump včeraj vrnil v Belo hišo Viktor Orban Bidnu Svet Orban že čestital Bidnu, Janšo zbadajo janez janša Zmaga Bidna Slovenija Kako se je odzval Janša na novico, da je Biden zmagovalec

"Večina evropskih voditeljev je v soboto čestitala Joeju Bidnu za zmago na ameriških predsedniških volitvah. A ne Janez Janša, premier Slovenije, alpske države v Vzhodni Evropi, kjer je bila rojena prva dama ZDA Melania Trump," pa je v soboto na spletni strani zapisal ameriški nacionalni javni radio NPR. Janša je namesto tega po poročanju NPR napadal medije.

Ob tem je povzel Janšev sobotni tvit, v katerem je ta opozoril, da so zmagovalca volitev v ZDA razglasili osrednji mediji in ne kak uraden organ, ter da so v vseh državah ZDA s tesnim izidom vložene pritožbe, sodišča pa da niti odločati še niso začela.

Donald Trump Predlog Slovenija Trumpu bi podelili častno slovensko državljanstvo Janez Janša Slovenija Janša se na Twitterju še naprej prereka z uglednimi svetovnimi politiki janez janša Čestitke za zmago Slovenija Janša besno tvita v podporo Trumpu, Evropa se čudi

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 20
  • sandi76 09:44 09.november 2020.

    Čeprav tovariš twitto pljuva po tistih, ki so hodili v Moskvo, pa mu lahko ostala večina Slovencev, ki tja nismo hodili, sporočimo, da nas je osramotil do skrajnosti !!

  • lulibuc 09:31 09.november 2020.

    Kje ste bagra fašistična a danes ne bo nič nove epidemiološke slike? Čakam ker potem grem v drugo občino brez izjave. Vsem gestapovcem pa ponedeljkov fakič, pizdolizci pokvarjeni.

  • alfagirl 09:18 09.november 2020.

    Sramota, da predsednik vlade ne čestita zmagovalcu volitev.