Slovenija
14068 ogledov

Bojana Beović napovedala, koliko časa naj bi trajali ukrepi

Bojana Beović Daniel Novakovič/STA
Vodja svetovalne skupine za covid-19 je povedala, da jih v povezavi s šolanjem niso prosili za mnenje.

Kot je že na dopoldanski tiskovni konferenci napovedal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin, bodo pristojni ministri danes tehtali sproščanje nekaterih ukrepov, med drugim bodo odločali tudi, če se bodo učenci naslednji teden že vrnili v šolske klopi, ali pa se bodo nekaj časa šolali na daljavo.

Učenec Covid-19 Slovenija To je o šolanju prihodnji teden povedal Kacin

A vodja vladne svetovalne skupine za covid-19 Bojana Beović je vseeno bolj previdna. "Težko bi govorila o kakršnemkoli sproščanju, ker smo res sredi enega velikega vala epidemije," je povedala za 24 UR. "Realno je pričakovati, da bo vse skupaj trajalo mesec dni, kot smo rekli, torej do konca novembra," je dodala. Po njenih besedah pa strokovne skupine nihče ni vprašal za nasvet o šolanju.

Včeraj je bilo ob opravljenih 6311 testih potrjenih 2027 novih okužb z virusom sars-cov-2. "Prag novih okužb smo dosegli prejšnjo sredo, kljub višjemu deležu testov nam reprodukcijsko število, t. i. veliki R še naprej pada, kar je spodbuden in poveden podatek," je na današnji tiskovni konferenci povedal uradni vladni govorec za covid. "A glede na razvoj pri nas in Evropi je zdaj že jasno, da bodo morali nekateri ukrepi trajati dlje časa," je dodal. Ali bo med temi ukrepi tudi šolanje na daljavo, torej še ni znano.

Jelko Kacin, govorec vlade za covid-19 Covid-19 Slovenija Jelko Kacin sporočil spodbudno novico

dezurni@zurnal24.si
Komentarjev 12
  • lulibuc 09:15 05.november 2020.

    Pravnukinja babe Vange je postala bolj previdna. Morda jo je opomnila baka iz groba, da naj ga manj serje.

  • Zikollino 09:09 05.november 2020.

    https://m.planet-lepote.com/dr-vladimir-pirnat-javno-pismo-zdravniski-zbornici-slovenije-in-replika-na-odgovor-prof-dr-ihana/#

  • Albatroz 06:03 05.november 2020.

    Zanima me koliko se vam zdi spremenljiva ta država? Avstrija ima omejitve in te lahko avtobus odloži na vsaki postaji, slovenija pa je patala tako policiska da moraš od meje iz avstrije 20 kilometrov pešačit ker če pride kdo po ...prikaži več tebe dobi kazen glavaši v ljubljani pa se smejijo norenu narodu.