Slovenija
3533 ogledov

Borut Pahor podvomil v smiselnost zamenjave načelnika generalštaba

Borut Pahor, predsednik republike Vid Rotar / mediaspeed.net
Predsednik republike dvomi v smiselnost zamenjave na vrhu vojske pred volitvami.

"Predsednik republike je ponovil dvom o smiselnosti zamenjave načelnika štiri mesece pred volitvami," so sporočili iz kabineta predsednika vlade in vrhovnega poveljnika obrambnih sil Boruta Pahorja, po tem ko ga je ministrica za obrambo Andreja Katič seznanila z razlogi za imenovanje novega načelnika generalštaba Slovenske vojske Alana Gederja.

Odločitev o zamenjavi načelnika generalštaba je v pristojnosti vlade, kot je danes povedala ministrica, pa ji je žal, da kljub nasprotovanjem, tega ni naredila že prej. Ni sicer želela odgovoriti na vprašanje, ali je bil predsednik republike Borut Pahor tisti, ki je Ostermanovi zamenjavi nasprotoval. Kot je znano, sta bila z Andrejem Ostermanom v slabih odnosih.

Ministrica je danes generalštabu očitala, da se je odločil za preverjanje usposobljenosti 72. brigade, čeprav ji je bila šele pred kratkim dodana še ena četa, ki pred tem ni opravila 18-mesečnega usposabljanja. V generalštabu so vedeli, da je nemogoče, da enota opravi Natovo preverjanje po metodi CREVAL, pa so vseeno šli v preverjanje, je izpostavila ministrica in ob tem dodala, da smo s tem vojake po nepotrebnem izpostavili negativni oceni, sploh v očeh javnosti: "Tega si niso zaslužili."

 
Komentarjev 21
  • Avatar Leon
    Leon 15:57 23.februar 2018.

    Kakšen vrhovni poveljnik ,takšna je vojska !

  • Avatar Zala
    Zala 00:19 23.februar 2018.

    Gospod pahor, odštevam dneve vašega mandata. V vsaki aferi se najde vaš odtis.

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 22:38 22.februar 2018.

    Jebeš predsednika ki nezna povedat kaj je prav in kaj ne.Zaradi nesposobnosti vlade ste žrtvovali napačno osebo.Nabrcat bi treba Cerarja in nesposobno ministrico.