Slovenija
16484 ogledov

Brata Cimirotič zaradi dolga na sodišču

Sebastjan Cimerotič Žurnal24 main
Od Kristjana in Sebastjana Cimirotiča terjajo dolg njune pokojne mame.

Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana na okrajnem sodišču s pravdo terja 2790 evrov dolga in izpraznitev neprofitnega stanovanja od Sebastjana in Kristjana Cimirotiča, piše Dnevnik. Gre za dolg, ki sta ga brata podedovala po pokojni mami. Ta je imela s stanovanjskim skladom sklenjeno pogodbo za neprofitni najem 47 kvadratnih metrov velikega stanovanja, za katerega je najemnina znašala 130 evrov. 

Na obravnavi je bilo slišati, da brata še vedno uporabljata stanovanje in bi si želela pogodbo s stanovanjskim skladom podaljšati. Slednji tega ne more in ne želi storiti, dokler ne bo plačan dolg. 

sebastjan cimerotić milan mandarić Cime Šport Cime: Mandarić nas je "okužil" s pozitivno energijo

Tukaj pa se, po pisanju Dnevnika, zaplete, saj je Sebastjan Cimirotič v postopku osebnega stečaja, postopek osebnega stečaja zoper Kristjana Cimirotiča pa je že končan. Kristjanova odvetnica je poudarila, da njena stranka nima sklenjene najemne pogodbe, zato je ne morejo prekiniti in tudi ne terjati, da izprazni stanovanje. Dodala je, da je dolg podedovan in da za podedovani dolg lahko odgovarja le v višini podedovanega premoženja, ki pa ga, kot kaže, ni bilo. 

Predstavnik pravne službe stanovanjskega sklada je pojasnil, da je Kristjan Cimirotič podal vlogo za nadaljevanje najemnega razmerja po smrti prejšnje najemnice. Vloge ne morejo rešiti, dokler ni poplačan dolg, ki se prenese na uporabnika stanovanja, ki želi nadaljevati najemno razmerje. 

Sebastjan Cimerotič Magazin Cime za slabo stanje krivi Kardashianove

Postopek zoper Sebastjana Cimirotiča je začasno prekinjen, dokler ne bo končan postopek osebnega stečaja, še piše omenjeni časnik. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • matermila 18:02 07.december 2017.

    Kuljajko naj prosi za pomoč.

  • supreme 17:58 07.december 2017.

    A to ga mecejo ven iz stirisobne garsonere???

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 16:31 07.december 2017.

    Cimerotič kdo ti je kriv,da nisi Sirijski migrant?? Lepo bi te levičarji peljali v parlament nato pa v klako boljšo bolnišnico kjer bi živel na račun slovencelnov!! Za levičarje je preemalo,da si iz juge moraš pač biti musliman saj si ...prikaži več takrat avtomatsko "inžinjir!!