Šport
88 ogledov

Zmaga za Mahkovica, Cime blestel med legendami

košarka
1/12
Saša Despot
Dan slovenske košarke je v dvorano Stožice privabil dobrih 5000 gledalcev, ki so lahko v dvanajstih urah natrpanega programa videli praktično vse, kar premore Slovenija v tem športu.

Za razliko od vseh dosedanjih tovrstnih prireditev so tokrat največ pozornosti požele košarkarske in nogometne legende, ki so se razšle z nedoločenim izidom 69:69.

Stožice so bile prav na tekmi legend najbolj polne. Na parketu so se v mešanih ekipah predstavili Primož Brezec, Jaka Daneu, Slavko Duščak, Dušan Hauptman, Roman Horvat, Walter Jeklin, Ivica Jurković, Slavko Kotnik, Mario Kraljević, Marko Milić, Rašo Nesterović, Matjaž Smodiš in Rado Trifunović, pri nogometaših pa Mile Aćimović, Aleš Čeh, Sebastijan Cimerotić, Mladen Dabanović, Marinko Galić, Amir Karić, Ilija Kitić, Igor Lazić, Milan Osterc, Miran Pavlin, Ermin Raković, Mladen Rudonja, Marko Simeunović in Sašo Udović.

Naziv najboljšega košarkarja med legendami je zasluženo dobil Cimerotič, ki je prikazal zavidljivo košarkarsko znanje. Med drugim je zadel tri trojke in bil s 15 točkami drugi strelec tekme. Več košev je dosegel le Brezec (18), po dvanajst pa sta jih zbrala Goran Jagodnik in Milić.

Mahkovic boljši od Omića

Tekmo All Stars je dobila ekipa Blaža Mahkovica, ki je Alena Omića in njegove izbrance premagala s 122:120, najkoristnejši igralec pa je postal Chris Booker (Krka).

Vmes so potekala klasična tekmovanja. V metanju trojk je zmagal Ceola Clark (Tajfun), v spretnostnem poligonu so bili najbolj iznajdljivi Luka Lapornik (Krka), Dino Murić (Union Olimpija) in Žiga Dimec (Rogaška), pri zabijanju pa je slavil Kyle David Casey (Helios Suns).

Priznanja za najboljše

Osrednjo košarkarsko prireditev leta je Košarkarska zveza Slovenije izkoristila za podelitev nagrad za leto 2014. Najboljši slovenski košarkar je Goran Dragić, najboljši trener Jure Zdovc, najbolj nadarjeni mladi igralec Aleksej Nikolić, prvo mesto med košarkarji lige Telemach pa je zasedel Jaka Klobučar.

Predstavitev mladih upov

Predstavili so se tudi igralci mlajših kategorij. V konkurenci do 13 let je bil za najbolj borbenega košarkarja izbran Kim Klavžar (Logatec), do 15 let Muhamed Nikočević (Slovan), do 18 let Luka Kraljević (Helios Domžale), med najstarejšimi do 20 let pa sta največ točk dosegla Tilen Kodrin (20) in Jure Ritlop (18).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.