Slovenija > Črna kronika
5965 ogledov

31-letnico, osumljeno uboja babice, odpeljali na Ig

Andrej Leban Fotografija je simbolična
Glede kaznivega dejanja naj se Maja T. ne bi zagovarjala ne na policiji ne na sodišču.

Kot smo že poročali, je v torek v Bertokih mlada ženska z ostrim predmetom ranila 85-letnico, ki je izgubila življenje. Že tekom noči po dogodku so osumljeni 31-letnici odvzeli prostost, če jo bodo spoznali za krivo, ji grozi kazen od 5 do 15 let zapora. Po poročanju Primorskih novic naj bi šlo za Majo T., vnukinjo pokojne Marije T. Kot dodajajo, je preiskovalna sodnica osumljeni odredila pripor, zato so jo odpeljali v ženski zapor na Igu.

Glede kaznivega dejanja naj se Maja T. ne bi zagovarjala ne na policiji ne na sodišču. Zagovornik osumljene pa naj bi predlagal, da izvedenec psihiatrične stroke preveri zdravstveno stanje osumljene.

Po informacijah Primorskih novic naj bi se namreč Maja T. zdravila zaradi shizofrenije, večkrat naj bi bila že hospitalizirana v psihiatrični bolnišnici, od koder naj bi jo odpustili le kakšen mesec pred družinsko tragedijo.

dezurni@zurnal24.si

Policijski avtomobili Slovenija Slovenija Ženska z nožem nad policiste in gasilce, umiril jo je šele paralizator
Komentarjev 1
  • mph 13:30 10.april 2021.

    Je že kdaj kdo preveril odgovornost in znanje lečečega psihiatra? Pa zdravje naših zakonov, ki takih psiholoških bomb na dveh nogah ne morejo prisilit v redno jemanje zdravil, ki so edini način, da niso nevarni za okolico.