Slovenija > Črna kronika
8527 ogledov

Dva tedna po nesreči umrl znani slovenski slikar

prometna nesreča znak Facebook
Za posledicami trka je umrl prepoznavni gorenjski umetnik.

Dva tedna po prometni nesreči je izdihnil akademski slikar Vinko Hlebš. Nesreča se je zgodila 18. junija na izvozu z avtoceste za smer Tržič v Podtaboru. Na kraju nesreče je umrla Hlebševa žena Francka.

Prometna nesreča Tragično Slovenija Huda nesreča, nova žrtev naših cest

Smrt slikarja so v začetku na družbenih omrežjih potrdili člani njegove družine. Njune tri hčerke Marijana, Urška in Eva so na Instagramu in Facebooku zapisale, da je njihov oče izdihnil zaradi poškodb, pridobljenih v trku.

"Naš oče je umrl 2. julija za posledicami prometne nesreče, ki se je zgodila 18. junija. Na ta dan je pijani voznik zapeljal na nasprotni pas ceste. Njegova žena, naša zlata mama, je umrla na mestu nesreče, oče pa dva tedna pozneje zaradi hudih poškodb," so zapisale.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vinko Hlebš (@vinko.hlebs)

Hlebš, najpogosteje oznaćen kot futuristični realist, se je izobraževal v Kranju pri akademskem slikarju Stanetu Kregarju in v Ljubljani pri Milanu Batisti. Bil je član Dunajskega društva prijateljev umetnosti, Društva Kranjskih likovnih umetnikov in Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov. 

V svoji slikarski karieri je postavil 86 samostojnih razstav, prvo že pred več kot petdesetimi leti. Obenem je sodeloval na 150 skupinskih razstavah.

Častni občan občine Tržič

Vinka Hlebša so leta 2018 zaradi predanega likovnega in človekoljubnega dela razglasili tudi za častnega občana Občine Tržič. Tedaj so v obrazložitvi napisali: Pogosto slika povečane detajle bogatega rastlinskega sveta, saj, kot pravi sam, življenje povezuje z rastlinami. Njegovo bogastvo barv, oblik, cvetov kaže slikarjevo močno voljo in ustvarjalno energijo, z njo ponazarja večni krog: rojstvo, življenje, smrt, trpljenje in radost. Svoje bogato znanje posreduje odraslim na Ljudski univerzi Tržič, likovno svetuje varovancem VDC Tržič, k slikanju spodbuja stanovalce Doma Petra Uzarja. Prisluhne humanitarnim akcijam, svoja dela je poklonil številnim.

 

 
Komentarjev 2
  • jakec1575 12:56 04.julij 2022.

    Sozalje. Do kdaj in koliko dodatnih znakov je se potrebnih, da eni ne zavijejo narobe. Ali si pijan ali pa dementen ali pa na hudih drogah. Kazen mora biti trajen odvzem vozniske. Vpznja brez vozniske p a 10let zapora

  • Naklonsky 11:15 04.julij 2022.

    Naj počiva v miru, sožalje družini, svojcem.