Slovenija > Črna kronika
16460 ogledov

Huda nesreča v gorah, plaz odnesel dva planinca

Nesreča v gorah
1/4
Gorska reševalna zveza Slovenije
Oba sta huje poškodovana.

Včeraj je plaz pod Turskim žlebom odnesel dva planinca, so sporočili z Gorske reševalne zveze Slovenije. Oba sta huje poškodovana.

Po nesreči so posredovali gorski reševalci GRS Celje. Kot so pojasnili reševalci, se je plaz sprožil kljub temu, da je bila stopnja navarnosti snežnih plazov majhna.

"Priporočamo, da po obilnem sneženju vsaj tri dni ne zahajate v gore zaradi povečane nevarnosti proženja snežnih plazov. Na ture v zimskih razmerah se dobro pripravite. Pomembno je, da imate in znate uporabljati zimsko opremo: dereze, cepin, plazovni trojček. Vsem, ki hoje v gore pozimi niste vešči, pa svetujemo obisk tečajev Varno v gore pozimi, ki jih organizirajo Planinska zveza Slovenije , gorski vodniki Združenje gorskih vodnikov Slovenije ali društva GRS po Sloveniji. Srečno in PREVIDNO, na vaši poti v gore," svetujejo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Boschtjan Zupanchich 01:17 05.december 2022.

    Norci ne znajo niti v gore več pravilno hoditi , tako so postali duhovno slepi zaradi lastne zlobe !!! ! !!! Ampak, žal bodo to svojo slepoto iz lastne pokvarjenosti drago plačali. Že vidimo že videno. Žal. Naj jim Bog pomaga.