Slovenija > Črna kronika
1028 ogledov

Huda prometna nesreča v Ajdovščini, ena oseba umrla

Prometna nesreča PU Novo mesto
V Ajdovščini je ponoči prišlo do trka osebnega avtomobila, v kateri je umrla ena oseba, še dve pa sta bili poškodovani.

Po poročanju Uprave Republike Slovenija za zaščito in reševanje se je nesreča zgodila ob 4.32 na ulici Mirce v Ajdovščini. 

Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali in osvetlili mesto nesreče, s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovane osebe in pomagali reševalcem NMP ZD Ajdovščina in Nova Gorica pri oskrbi poškodovanih.

STA poroča, da je bil 26-letni voznik osebnega vozila hudo telesno poškodovan, lažje poškodovan je bil njegov sopotnik na sprednjem sedežu, zaradi hudih ran pa je na mestu nesreče podlegel poškodbam 29-letni potnik, ki je sedel na levem zadnjem sedežu avtomobila.

Poškodovani osebi so reševalci prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico dr. Franca Derganca v Šempetru pri Gorici.

Gasilci so preventivno odklopili akumulator na vozilu in počistili na cestišču razlite motorne tekočine.

Nihče ni bil pripet z varnostnim pasom

Nihče med njimi ni bil pripet z varnostnim pasom, je za STA povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica Dean Božnik. Vsi udeleženci prometne nesreče so doma iz ene od vasi na Goriškem.

Voznik je vozil po ajdovski obvoznici iz smeri Vipave proti letališču. Na ravnem delu vozišča je z vozilom zapeljal na makadamsko bankino. Iz bojazni, da bi zapeljal z vozišča, je voznik sunkovito zavil na levo, pri tem pa izgubil oblast nad vozilom. Ob tem je vozilo zaneslo preko celotnega vozišča na levo, kjer je čelno trčilo v varovalno ograjo in steber javne razsvetljave za njim.

O prometni nesreči je bil obveščen preiskovalni sodnik novogoriškega okrožnega sodišča, ki je za smrtno ponesrečenega odredil sodno obdukcijo. Obveščeno je bilo tudi pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici. Zoper voznika bo podana kazenska ovadba.

Zaradi prometne nesreče je bila ajdovska obvoznica zaprta do 7.20.

 

Komentarjev 5
  • vodice 18:13 19.marec 2017.

    Mislim, da pri takih tragedijah sploh ne bi smeli dovoliti,.da se dajejo komentarji........

  • Žurnalček 15:44 19.marec 2017.

    Predstavljam si , da je avto udaril v drog rasvetljave z delom , kjer je sedel smrtno ponesrečeni . Ker je bil udarec bočnen , mu noben pas ne bi pomagal ! Za smrt v tem primeru niti slučajno ni ...prikaži več kriv pas , kot želite stvar predstaviti . So pa vsi dejavniki za smrtno nesrečo izpolnjeni , od ure in pasu do pijače in zabave v avtu !

  • mph 15:32 19.marec 2017.

    Nikoli te niso v avtošoli učili prilagoditi vožnjo cestnim in vremenskim razmeram?