Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Nadaljevanje sojenja, deklice še niso našli

zloraba punčka iStockphoto
Na okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu se bo nadaljevala obravnava proti očetu koroške deklice, ki je še vedno v priporu. Zaslišali naj bi dodatne priče. Policija deklice še vedno ni našla.

Za zaprtimi vrati so na slovenjgraškem sodišču zaslišali priče, ki niso bile zaslišane 11. novembra. Ena od prič se je opravičila. Pred sodiščem je očeta deklice pričakalo okoli deset podpornikov, ki so mu namenili spodbudne besede. Obravnava se bo nadaljevala 22. decembra.

Dekličin oče je v priporu od 23. junija letos. Obtožen je odvzema hčerke, ki jo je sodišče pravnomočno dodelilo v varstvo in skrb materi. Slednja deklice ni videla že več kot leto dni. Oče deklice in njegovi podporniki iz Svetovalnice Akcija! so prepričani, da sum spolne zlorabe deklice, ki jo je prijavil oče, ni bil dovolj preiskan, tožilstvo je ovadbo zavrglo, odločitev o tem pa je pravnomočna.

Oče je nato sam nadaljeval pregon zoper dekličinega dedka po mamini strani, ki ga je ovadil suma spolne zlorabe. Dekličin dedek je 17. novembra skupaj z dekličino mamo stopil pred javnost in pojasnil svojo stran zgodbe ter vse očitke zavrnil.

Policija je po objavi dekličine fotografije 16. novembra prejela več odzivov, ki je vse preverila, so povedali na celjski policijski upravi in dodali, da policija deklico še išče.

Komentarjev 1
  • rob 20:17 07.december 2011.

    KDAJ SE BODO ZAČELE PREISKAVE PROTI URADNIM OSEBAM????g. Zvonko Fišer ste slepi in gluhi????ENI NEZAKONITO V ZAPOR, DRUGIM NEZAKONITO ODVZETI POSLOVNO SPOSOBNOST! POSTALI SMO STALINISTIČNA DRŽAVA.Še en OČE, ki sam v celoti ...prikaži veči skrbi za 9 letno deklico od leta 2007, in proti kateremu uradne osebe in neregistriran odvetniški subjekt /prijava na zbornici že vč kot pol leta pa nič!/ (zaradi prikritja lastnih nezakonitih ravnanj) s pomočjo nerazsodnega sorodstva s podtikanji in lažmi JEMLJEJO POSLOVNO SPOSOBNOST. Ob vseh listinskih dokazih pa organi pregona sploh ne želijo ukrepati proti nezakonitostim CSD Ljubljana Moste Polje in ostalih vpletenih, vključno z bivšo ministrico za Javno upravo, ki je bila zadolžena za upravni nadzor nad CSD-ji in je zadaj zastopnica v primeru KOROŠKE DEKLICE, kar je v očitnem navzkrižju interesov!Okrajno sodišče v LjubljaniOdgovor na odgovor CSD Ljubljana Moste Polje z dne 12