Slovenija > Črna kronika
3852 ogledov

Nov krvni davek slovenskih cest

Nesreča kolesarja Pixsell
Žal zdravniki 46-letnemu moškemu niso mogli pomagati.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor je umrl 46-letni moški, ki se je že sredi junija ponesrečil med kolesarjenjem po lokalni gozdni cesti med Rogozo in Miklavžem na Dravskem polju. Poškodovanega so takrat v mariborsko bolnišnico pripeljali z reševalnim vozilom, policija pa o dogodku doslej ni bila obveščena.

Kot so danes sporočili iz Policijske uprave Maribor, je 46-letnik 18. junija dopoldne kolesaril za bratom, pri tem pa izven naselja Rogoza, kjer makadamsko vozišče poteka po klancu navzdol, v blagem in preglednem levem ovinku hitrosti vožnje ni prilagodil razmeram in svojim sposobnostim, zaradi česar je izgubil oblast nad kolesom in skupaj z njim padel po vozišču.

Poškodbe so bile prehude 

Poškodovanega so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju. Kljub zdravniški oskrbi je 6. julija zaradi poškodb, ki jih je utrpel v prometni nesreči, umrl. Policisti bodo o prometni nesreči s poročilom seznanili pristojno državno tožilstvo.

Ob tem s policijske uprave še sporočajo, da je bila policija o nesreči oziroma smrti kolesarja prvič obveščena šele teden dni po njegovi smrti in skoraj mesec dni po prometni nesreči. Zaradi tega bodo prometni policisti izvedli t. i. hitri postopek o prekršku, v katerem bodo odločbe o prekršku izdali UKC Maribor kot pravni osebi, odgovorni osebi zavoda in zdravniku, ki je poškodovanega sprejel na zdravljenje.

V letošnjem letu je na cestah na območju Policijske uprave Maribor v desetih prometnih nesrečah umrlo že 11 ljudi, medtem ko je v primerljivem lanskem obdobju v šestih nesrečah umrlo šest ljudi.

*Fotografija je simbolična

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Žurnalček 10:40 15.julij 2020.

    Bandi je žal , ker niso kasiral 400 € zaradi neprilagojene hitrosti stanju ceste . Kadar koli PADETE S KOLESOM , nikoli na NMP ne povejte , da ste padli s kolesom , kajti oni so dolžni obvestiti zaradi prometne ...prikaži več nesreče s počkodbo Policijo , Ta vam pa napiše nalog za 400 € in to je edina "pomoč" Policije . Ko padete in ste poškodovani , vam bodo četudi ste vozili 1km/h , napisali nalog zaradi neprilagojene hitrosti. Pokličite domov al pa taksi , da vas čimprej poberejo , da vas droti ne zavohajo

  • Žurnalček 10:34 15.julij 2020.

    ¨To niti slučajno ni PROMETNA nesreča , kajti zgodilo se je na gozdni poti med športnim udejstvovanjem ! Lahko bi bila hosta in ta del ceste tudi njegova last , se pravi tudi če padeš s kolesa na domačem dvorišču ...prikaži več je to prometna , če padeš pa skozi vrata, je pa to samo nesrečen padec !

  • Avatar Leon
    Leon 14:06 14.julij 2020.

    ......prometni policisti izvedli t. i. hitri postopek o prekršku, v katerem bodo odločbe o prekršku izdali UKC Maribor kot pravni osebi, odgovorni osebi zavoda in zdravniku, ki je poškodovanega sprejel na zdravljenje. Policisti delajo od doma .....POLICIJA PROSI ZA POMOČ ...prikaži več ! V kolikor bi policija izvajala delo na terenu do tega ne bi prišlo ! Amen .