Slovenija > Črna kronika
85 ogledov

Policistka naj bi izdajala tudi podatke kolegov

Rop pošte v Kresnicah pri Litiji. Anže Petkovšek
Policisti na domu Tanasičeve zasegli britvice, na katerih so bile sledi Ereiza. Izdajala naj bi tudi podatke kriminalistov.

Maja Tanasič je še septembra zatrjevala, da je Blaž Ereiz le njen znanec ter da z njim nikoli ni imela intimnega razmerja, poleg tega pa naj bi ga tudi slabo poznala. Prav tako ni ne pritrdilno ne nikalno odgovorila na vprašanje o tem, ali se je Ereiz zatekel v njeno stanovanje, poroča Pop TV.

Med preiskavo na njenem domu naj bi policisti zasegli britvice, na katerih naj bi bile sledi Blaža Ereiza. Poleg tega pa naj bi Tanašičevo preiskoval tudi specializirani oddelek vrhovnega državnega tožilstva, ker naj bi pregledovala in domnevno izdajala podatke kriminalistov. Preverjala naj bi kar 40 zaposlenih. Če to drži, naj bi bila policistom storjena velika škoda.

Naj vas spomnimo

Na policiji so že avgusta potrdili, da so z delovnega mesta začasno odstranili eno osebo. Že takrat se je domnevalo, da gre za Majo Tanasič, h kateri naj bi se po umoru poštne uslužbenke Anice Likovič v Kresnicah zatekel Blaž Ereiz. S specializiranega oddelka vrhovnega državnega tožilstva so tudi sporočili, da je Tanasičeva v predkazenskem postopku.

Tanasičeva naj bi svojega nadrejenega o tem, kje bi se lahko skrival Ereiz, obvestila naslednji dan. Neuradno naj bi, potem ko so za njo že uvedli nadzor, prikrivala informacije in zavrnila izročitev mobilnega telefona.

Komentarjev 2
  • 616267 23:00 07.november 2011.

    slovenija je pravna in varna državapolicistom sodijo zaradi prodaje drogepolicistom sodijo zaradi tihotapljenja ljudi

  • maneken 21:25 07.november 2011.

    koliko je še umazanije v tej naši policiji? Nestrokovnost jim še oprostim, ko pa policista zalotim pri očitnem laganju, se mi pa želodec obrača. K sreči nimam opravka pogosto, a izkušnje, ki jih imam so zelo neohrabrujoče. Policija bi morala ...prikaži več temeljiti na poštenju in visoki etiki in poklicni morali njenih pripadnikov. Realnost je pa malo drugačna...