Slovenija > Črna kronika
154 ogledov

"Vse so mi podtaknili nadrejeni"

Rop pošte v Kresnicah pri Litiji. Anže Petkovšek
Kriminalistka, ki so jo suspendirali, zdaj trdi, da ni nikoli skrivala morilca poštne uslužbenke iz Kresnic in da gre za maščevanje nadrejenih.

Kriminalistki Maji Tanasić so vročili izredno odpoved delovnega razmerja, zatem ko je prišlo na dan, da naj bi nekaj časa skrivala moškega, ki je med junijskim ropom v Kresnicah ubil uslužbenko pošte.

Ni bila punca

Tanasićeva je za Slovenske novice povedala svojo plat zgodbe, ki se popolnoma razlikuje od obtožb, uperjenih proti njej.

Za Slovenske novice je tako pojasnila, da nikoli ni skrivala Blaža Ereiza, da niti nikoli ni bila njegovo dekle in da so vse to le laži njenih nadrejenih. Priznava, da ga je poznala, vendar prek svojega nekdanjega fanta, s katerim sta bila prijatelja.

Nadrejeni pritiskali nanjo

Da je prav on osumljen umora, naj bi zvedela šele 23. junija zjutraj na sestanku. Ko je svojim nadrejenim povedala, da ga pozna, so začeli pritiskati nanjo, naj se dogovori za sestanek. "Pretili so mi, da me bodo s službenim avtom poslali v Litijo k njegovi stari materi in da bodo vsepovsod specialci, da ga ustrelijo," je Tanasićeva dejala za Slovenske novice.

Ko je popoldne odšla na malico, je v bližnjem lokalu opazila Ereiza in takoj poklicala nadrejene. V uradnih zaznamkih nikjer ni zabeleženo, da so se na lov za morilcem podali po njenem klicu.  Vodja oddelka za krvne in seksualne delikte uprave kriminalistične policije na GPU Darko Delakorda naj bi dejal, da si ne bo dovolil, da bi ženska, ki le eno leto dela kot kriminalistka, reševala umore, je dejala za časopis.

Ker je najavila pokvarjene sodelavce

Že zvečer je izvedela, da jo obtožujejo skrivanja morilca. Sama meni, da je bilo nekomu v interesu, da izkoristi umor v Kresnicah. Prepričana je, da so jo vpletli, ker je najavila nekaj kolegov, za katere je po njenih besedah obstajal sum, da sprejemajo podkupnine.

GPU: žaljivi zapisi


Na Generalni policijski upravi so potrdili prejetje anonimnega pisma. Še vedno preverjajo resničnost posameznih navedb, po zdajšnjih informacijah pa so navedbe o kaznivih dejanjih policistov neresnične. Menijo, da za pisanjem dejansko stojijo zaposleni na PU Ljubljana, vendar sklepajo, da je pisec osebno in neposredno vpleten v dogajanje. Ker ocenjujejo zapise za žaljive, bodo v pismu omenjeni sprožili kazenski pregon zoper pisca, enako bo storil tudi Goršek.


 

Komentarjev 8
  • Žurnalček 14:15 16.september 2011.

    kAKO SO SKORUMPIRANI SE VIDI PO TEM , KO LASTNIK " LIPE " MIRNO PO INTERNETU DOSTAVLJA SVOJI RAČUNOVODKINJI ELEKTRONSKI PODPIS, oni pa ne znajo- NOČEJO - pogledati z katerega priključnega mesta interneta ta podpis prihaja ! goršek A TE ...prikaži več NI NIČ sram ? Saj te bit ne more , ker tudi sam nimaš POJMA !

  • Žurnalček 14:08 16.september 2011.

    Če se vam sprehajajo obsojenci pred očmi in vi mižite , če ne urgirate proti JAVNIM HIŠAM in njihovim lastnikom -zvodnikom , lahko javnost sklepa samo eno in to je PODKUPOVANJE !! A sem prov reku g. JANKO GORŠEK !!!!

  • secufin 10:32 08.september 2011.

    Policija v Sloveniji ni sposobna priznati napak in lumparij svojih policistov. Podobno je tudi drugod - zdravniki, farmacevti....!Še najslabše pa je, da policiste pri tem podpirajo tudi tožilci in sodniki!