Slovenija
41 ogledov

Pošto v Kresnicah spet odprli

Rop pošte v Kresnicah pri Litiji. Anže Petkovšek
Pošta v Kresnicah je po junijskem oboroženem ropu, v katerem je umrla uslužbenka, spet odprta. Svojci s Pošto dosegli dogovor.

Pravni zastopnik družine umorjene uslužbenke Anice Likovič Franci Matoz je povedal, da so se svojci z vodstvom družbe dogovorili za izvensodno poravnano, in dodal, da je Pošta Slovenije pripravljena izplačati odškodnino.

Hkrati je vodstvo pošte pristalo na izboljšanje varnosti zaposlenih v vseh svojih poslovalnicah, zlasti v manjših poštah. "Smo blizu dogovora. Poravnavo bomo podpisali v desetih dneh, ko bo pripravljen tudi seznam pošt za izboljšanje varnosti. O višini odškodnine svojci ne želijo razlagati, bo pa poštena," je dejal Matoz. Po njegovih besedah naj bi letos varnostno opremili 150 poštnih poslovalnic.

Prednost imajo bolj ogrožene

Iz Pošte Slovenije so sporočili, da intenzivno izvajajo napovedane aktivnosti "za čim večje zavarovanje zaposlenih". Izvajajo pa tudi vse napovedane ukrepe za čim bolj učinkovito preprečevanje kaznivih dejanj na poštah.

"Vsekakor imajo pri tem prednost pošte, ki so varnostno najbolj ogrožene, v letošnjem letu je za področje varovanja namenjenih več kot 2,1 milijona evrov," navajajo na Pošti Slovenije. A podatkov o višini sredstev, vloženih v vzdrževanje in varnost posameznih pošt, ne dajejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.