Slovenija > Črna kronika
127 ogledov

Kresnice: morilec pri kriminalistki

Prijetje morilca iz Kresnic. Bralka
Primer uboja poštne uslužbenke v Kresnicah: morilec se je takoj po tem dejanju zatekel k dekletu, sicer kriminalistki. Ta je policijo o kaznivem dejanju obvestila šele naslednji dan. Za zdaj ostaja zaposlena na policiji.

Domnevni morilec poštne uslužbenke Anice Likovič v Kresnicah, Blaž Ereiz, se je takoj po tem dejanju zatekel k dekletu, sicer kriminalistki, zaposleni na Policijski upravi (PU) Ljubljana. Kriminalistka Maja Tanasič naj bi policijo obvestila šele dan kasneje in dejanje celo poskušala prikriti, je poročal Pop TV.

Čeprav policija zatrjuje, da so okoliščine korektno in strokovno preiskali, zmoti dejstvo, da je vodja sektorja kriminalistične policije Branko Japelj za povezavo med Majo in Blažem vedel že, ko so policisti podali prvo izjavo za javnost. O tem naj bi molčal, ker naj bi to ogrozilo prijetje. A tudi po koncu tega javnosti niso predstavili.

Tiskovni predstavnik PU Ljubljana Sebastjan Juhant je potrdil, da je bila "ena oseba s policijskimi pooblastili v stiku s storilcem kaznivega dejanja po samem kaznivem dejanju". Neuradno naj bi Ereiz h kriminalistki zbežal takoj po tem, ko naj bi vzel življenje uslužbenki pošte. Ta je nadrejenemu to povedala dan kasneje in posredovala podatke, kje bi se storilec kaznivega dejanja lahko nahajal. Zdaj specializirani oddelek ugotavlja, če je pri kaznivem dejanju celo pomagala.

Če jo bodo kazensko ovadili in bo spoznana za krivo, ji bo takoj prenehalo delovno razmerje. Za zdaj pa bo svoje delo lahko nemoteno opravljala naprej.

Komentarjev 8
  • Domobranc 14:26 06.julij 2011.

    Živelo bratstvo in jedinstvo,živela rdeča vlada,ki to lepo tradicijo nadaljuje tako,da skrbi za čim večjo zaposlitev južnih bratov in"sester"v slovenski policiji,ne pozabite pa tudi na vize za šiptarsko mafijo.Slovenci bi se teško navadili na življenje brez njih,gamad vladna rdeča.

  • Avatar Zala
    Zala 22:59 05.julij 2011.

    recesija / danes, 19:23Uh, kako gnila je ta komunistična Slovenija. Komunisti posiljujejo pse, kradejo, lažejo ...-------------In kdo je tu komunist? Morilec ali njegovo bivše dekle ali pa kar oba? Očitno ti vidiš rdeče miške, običajno okoli takih ...prikaži več kot si ti, tekajo bele.

  • Avatar Zala
    Zala 22:57 05.julij 2011.

    In kdo je tu komunist? Morilec ali njegovo bivše dekle ali pa kar oba? Očitno ti vidiš rdeče miške, običajno okoli takih kot si ti, tekajo bele.