Slovenija > Črna kronika
9443 ogledov

Pretepal jo je že prej, bala se ga je

Zloraba otrok Shutterstock
Ubil jo je med prepirom, nato pa odpeljal do dežurne ambulante.

Na celjskem okrožnem sodišču se je danes nadaljevalo ponovno sojenje Velenjčanu Romeu Bajdetu za umor partnerke decembra 2015. Sodnik Zoran Lenovšek je zaslišal sodelavko umorjene partnerke. Dejala je, da je Bajde pretepal svojo partnerko in da se ga je ta zelo bala, saj je bil zelo ljubosumen.

Oškodovanka je priči enkrat zaupala, da bi rada zapustila Bajdeta, a ji je ta zagrozil, da jo bo našel in ubil. Sodnik je po zaslišanju priče sojenje nadaljeval z branjem poročil velenjskega centra za socialno delo.

Na prvem sojenju je tožilstvo za Bajdeta zahtevalo 25 let zaporne kazni, a ga je sodnik Lenovšek na presenečenje mnogih spoznal krivega "le" uboja in mu prisodil 13-letno zaporno kazen. Višje sodišče je sodbo poleti razveljavilo zaradi bistvenih kršitev kazenskega postopka, med drugim zaradi izključevanja javnosti s sojenja in zmotne ter nepopolne ugotovitve dejanskega stanja. Predvsem pa zato, ker sodišče ni dovolj presojalo o motivu za tragedijo. Ob razveljavitvi obsodbe je celjsko višje sodišče sledilo pritožbi tožilke, da je dosojena kazen prenizka.

Ponovljeno sojenje se je na celjskem okrožnem sodišču začelo 25. septembra. Na obravnavi je Bajde ponovno podal zagovor in tudi tokrat zatrdil, da partnerke ni umoril iz ljubosumja, kot mu to očita obtožnica. Poudaril je tudi, da umor obžaluje in da partnerko pogreša. Bajde je po zagovoru zaradi močne terapije zaspal. Na obravnavi 2. oktobra pa je Bajde senatu pojasnil še določene podrobnosti o odnosu z umorjeno partnerko.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.