Slovenija > Črna kronika
2241 ogledov

Šest jih je vlomilo v občino, odnesli pa so le ...

Škocjan Dolenjska Wikipedia Škocjan.
Skupina neznancev je vlomila v občinsko stavbo. Ujela jih je nadzorna kamera.

Pet zakrinkanih neznancev je v noči s petka na soboto, ob približno 1.30, z vlomilkami vdrlo vrata občinske uprave dolenjske Občine Škocjan, pri čemer jih je posnela varnostna kamera, in se povzpelo v nadstropje. Tam so vdrli v tri pisarne in odnesli občinsko jekleno omaro za shranjevanje dokumentov. Povzročili naj bi približno 5000 evrov škode.

Omenjeni dogodek in kaznivo dejanje so potrdili na Policijski upravi Novo mesto. Na škocjanski občini so sicer opravili ogled. Začeli so zbirati podatke, preiskava pa še poteka, so navedli za STA.

Škocjanski župan Jože Kapler je za STA povedal, da je vlomilcem vse skupaj vzelo približno 20 minut. V sefu pa ni bilo kakšnih dragocenosti, temveč le pogodbe o zaposlitvi in pogodbe z ministrstvi.

Njihove kopije imajo elektronsko shranjene, v pogodbah pa je šlo za podatke, ki so drugače javno dostopni. Vso nastalo škodo na vhodnih vratih, stavbnem pohištvu in inventarju je župan ocenil na približno 5000 evrov.

Ob predpostavki, da jih je pred občinsko zgradbo čakal še voznik z avtom, naj bi po Kaplerjevih besedah pri vlomu verjetno sodelovalo šest neznancev.

Komentarjev 2
  • Grof 19:15 05.junij 2023.

    A jih ni bilo 12, na kamerah jih je posnetih 13.

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 16:50 05.junij 2023.

    in kaj se bo z temi šestimi kriminalci zgodilo...nič. Ker v Sloveniji ni dovoljena samoobramba.