Slovenija > Črna kronika
20360 ogledov

Slovenski islamist Rok Žavbi po izgonu iz Italije napadel novinarsko ekipo

Nasilje, pretep Suzana Kos
Islamist Rok Žavbi dan po izgonu iz Italije napadel novinarsko ekipo.

*Fotografija je simbolna

Rok Žavbi, ki ga je Italija je po prestani zaporni kazni, je doma skupaj z očetom fizično napadel novinarja in snemalca televizije Planet TV. Žavbi je bil na zaporni kazen v Italiji obsojen zaradi novačenja borcev za skrajno skupino Islamska država (IS) in posedovanja orožja.

Italijanska policija Slovenija Slovenski islamist Rok Žavbi odslužil kazen, Italija ga je izgnala v Slovenijo

Novinarju in snemalcu, ki sta v vasi Pšajnovica stala na javni površini pred hišo družine Žavbi, se je najprej približal oče Roka Žavbija in ju začel preganjati z javne površine ter vpiti, da jima ne dovoli snemanja. Nato se je z avtomobilom pripeljal še Rok Žavbi, ki je fizično napadel snemalca in novinarja.

Brcal in udarjal s pestmi

Žavbi je novinarja in snemalca brcal in udarjal s pestmi, skupaj z očetom pa sta ju tudi grobo zmerjala. Uredništvo Planet TV je dogodek že prijavilo policiji.

V Italiji izuril dva borca

Žavbija je slovenska policija prijela 6. maja 2016 v Ljubljani na podlagi evropskega naloga za prijetje in predajo, ki ga je izdal preiskovalni sodnik sodišča v Benetkah.

Aretacija BIH Rok Žavbi, osumljen terorizma Slovenija Rok Žavbi, osumljen terorizma. Če je deloval v Italiji in BiH, je imel kontakte tudi v Sloveniji

Žavbi naj bi na zahtevo voditelja skrajne muslimanske ločine vahabitov v Bosni in Hercegovini, tam zaprtega imama Bilala Bosnića, v Italiji izuril dva borca, ki sta nato odšla v Sirijo, Ismarja Mesinovića in Minferja Karamalskega. Eden je bil v Siriji ubit leta 2014. Med zaslišanjem je sicer dejanje priznal ter italijanskim oblastem predal stike in elektronska sporočila s skrajneži, kar so mu upoštevali kot olajševalno okoliščino.
 

Komentarjev 34
  • Rafaeluss 10:15 28.julij 2018.

    Baraba je baraba, ste pa tudi novinarji svojega denarja vredni, o kucanu ni ene žal besedice, temu pa na domu težili. Zakaj le in kaJ ste hoteli sploh IZVEDETI.

  • leonardo 15:33 27.julij 2018.

    Kako jaz gledam na to stvar. Razumem obe plati. Novinarji vedno iščejo senzacije in evo pa so jo dobili. Razumem očeta ki brani svojega otroka, pa čeprav je pravi nebodigatreba. Razumem tega terorističnega tipa, ki bi se rad potuhnil dokler ...prikaži večr ne bo dobil povezave z džihadisti in odšel spet počet svinjarij. Mislim pa, da je stvar naše policije, da to prepreči!

  • Holly_Wakelin 13:21 27.julij 2018.

    Vsakdo lahko zasluži 950 € na dan ... Lahko si zasluži 7258 do 8493 evrov na teden in še več, če delate kot polni delovni čas ... Preprosto sledite navodilom na tej strani, pozorno preberite od začetka do konca ... ...prikaži več To je fleksibilno delo, a dobra priložnost za too. Zaa več informacij obiščite spletno stran ........... ❥❥❥ ❥❥ ❥❥❥ www.Earn91.Com