Slovenija > Črna kronika
16633 ogledov

Štirje umrli na kraju nesreče, ena v bolnišnici

Prometna nesreča PGD Ilirska Bistrica
Ponovil se je katastrofalen teden, spet pet mrtvih na slovenskih cestah.

V preteklem tednu se je na naših cestah zgodilo pet smrtnih nesreč, v katerih je umrlo pet oseb. To je že drugi teden s petimi smrtnimi žrtvami na cestah, kar je največ v takšnem časovnem obdobju v letošnjem letu. Le ena oseba manj, torej štiri osebe, so umrle v tednu med 16. in 22. aprilom. Letos so slovenske ceste terjale 38 smrtnih žrtev, v enakem obdobju preteklega leta pa 46.

Prometna nesreča Pet mrtvih Slovenija Pet mrtvih: Usodna vožnja po nasprotnem voznem pasu

V soboto je pri kraju Dragomer v občini Log Dragomer umrl 71-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil po regionalni cesti iz Vrhnike proti Ljubljani. "Ko je pripeljal v bližino naselja Dragomer, je zapeljal levo, preko nasprotnega smernega vozišča, kjer je trčil v drog svetilke javne razsvetljave," so zapisali pri Policiji. "Voznik osebnega avtomobila je na kraju nesreče umrl."

nesreča, motororist Že četrta v dveh dneh Slovenija Še ena žrtev prometne nesreče

V petek trije mrtvi

Najbolj smrtonosen dan na cestah je bil petek, ko so v treh nesrečah umrle kar tri osebe. Okoli 16.30 se je prometna nesreča zgodila izven naselja Zgornje Bitnje pri Ilirski Bistrici. "Voznika tovornega vozila s priklopnikom, ki je vozil iz smeri Ribnice proti Ilirski Bistrici, je izven naselja Zgornje Bitnje v desnem nepreglednem ovinku zaneslo v levo na nasprotni pas, kjer je čelno trčil v osebni avtomobil," so zapisali pri Policiji. "36-letni potnik v osebnem avtomobilu je bil v trčenju tako hudo telesno poškodovan, da je na kraju nesreče umrl." V osebnem avtomobilu sta bila hudo telesno poškodovana še preostala potnika, voznik pa lahko, medtem ko voznik tovornega avtomobila v nesreči ni bil poškodovan.

Prometna nesreča Huda nesreča Slovenija Tovornjak čelno trčil v avto, voznik umrl

V petek zjutraj se je okoli 8.35 zgodila tudi smrtna prometna nesreča na avtocesti A3, na odseku Gabrk. 39-letni voznik tovornega vozila s polpriklopnikom je vozil iz smeri Gabrka proti Sežani, ko je iz neznanega razloga zapeljal v desno na odstavni pas in v kanal ob desnem robu vozušča, kjer je s sprednjim desnim delom vozila trčil v skalnato pobočje. Zaradi hudih poškodb je voznik na kraju nesreče umrl.

Reševalno vozilo Smrt cestah Slovenija Huda nesreča, že druga smrtna žrtev danes

Pred tem je ena oseba umrla tudi na Tržaški cesti v Ljubljani, kjer je življenje izgubila 86-letna peška. 35-letni voznik tovornega vozila je vozil vzvratno po dovozni poti iz smeri Tržaške ceste proti Vidmarjevi ulici in med vožnjo z zadnjo stranjo vozila trčil v peško, ki je je hodila po dovozu. "Pri trčenju je peška padla po vozišču, voznik tovornega vozila pa jo je prevozil," razlagajo pri Policiji.

Policija Slovenija Tovornjak se je prevrnil, voznik umrl

Vozil prehitro, trčil v betonsko ograjo

Izven naselja Stanošina pri Ptuju pa se je huda prometna nesreča zgodila v ponedeljek ob 1.50, ko je 46-letni voznik osebnega vozila vozil po obvozni gradbiščni cesti iz smeri Podlehnika proti mejnemu prehodu Gruškovje. "Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad vozilom in trčil v betonsko zaščitno ograjo, nato pa v tovorno vozilo s priklopnikom, ki ga je iz nasprotne smeri pripeljal 27-letni voznik," navajajo pri Policiji. "52-letna potnica je zaradi posledic hudih poškodb umrla splošni ptujski bolnišnici, 46-letni voznik in 31-letna potnica sta bila hudo telesno poškodovana, 26-letna potnica pa lažje. je bila lažje."

prometna nesreča Ivančna Gorica Slovenija Črni dnevi na naših cestah: Umrla 52-letna potnica

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.