Slovenija > Črna kronika
8574 ogledov

Z glavo je tolkel po steklu

maribor olimpija ljudski vrt prva liga Anže Petkovšek
Derbi med Mariborom in Olimpijo je bil tako vroč, da so popustile vse zavore.

Policija je naredila bilanco sobotnih navijaških izgredov na tekmi med Mariborom in Olimpijo. Nogometno tekmo si je po podatkih policije ogledalo okoli 11.500 gledalcev. Že pred tekmo so morali posredovati v pretepu na Teharjah, ko so mariborski navijači napadli ljubljanske.

Med varovanjem prireditve so policisti še pred tekmo na južni tribuni našli skritih 55 bakel in štiri fontane. Pri dveh obiskovalcih prireditve so našli in jima zasegi skupno tri bakle.  Zoper  oba  bo  podan  obdolžilni  predlog  pristojnemu  sodišču.

olimpija krško prva liga | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

NK Maribor Olimpija Ljubljana Ljudski vrt Pokal Slovenije Večni derbi Šport Olimpija v Mariboru za biti ali ne biti

Ker so organizirani navijači med tekmo večkrat prižgali večje število bakel bodo policisti zoper organizatorja prireditve uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku. Enemu obiskovalcu prireditve so policisti zaradi kurjenja bakle izdali plačilni nalog.

Med tekmo so policisti eno osebo, ki jez glavo tolkel po steklu, se nedostojno vedel do policistov in ni upošteval njihovih zakonitih ukazov, pridržali in mu izdali plačilni nalog.

maribor olimpija ljudski vrt prva liga | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

maribor olimpija ljudski vrt prva liga Norišnica Šport Šok v Mariboru! Olimpija v 90. minuti vstala iz pepela

Policisti so med tekmo obravnavali tudi kaznivo dejanje ropa. Trije neznani storilci naj bi namreč sinoči, okoli 20.50, na Smetanovi ulici v Mariboru, izza hrbta  pristopili do 24-letnega Blejca. Eden izmed njih naj bi ga prijel za desno roko in ga potegnil k sebi, drugi pa je od njega zahteval, da jim izroči vse kar ima. Ker  mu je ob tem grozil s pretepom, mu je oškodovanec izročil svojo denarnico in telefon. Neznanec je telefon vrgel na tla, denarnico pa si je prisvojil. Vsi trije neznanci so po dejanju odšli neznano kam. Skupna materialna škoda znaša okoli 200 evrov.
 

maribor olimpija ljudski vrt prva liga | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Zaradi neupoštevanja varnostnikov, odrivanja le-teh in neupoštevanja ukazov policistov, so policisti eni osebi izdali plačilni nalog. Zoper njega so uporabili tudi prisilna sredstva - plinski razpršilec.

Derbi med Mariborom in Olimpijo Slovenija Na Teharjah napadeni navijači Olimpije

Plačilni nalog so po tekmi izdali še sedmim obiskovalcem prireditve, ki so preskočili ograjo in niso upoštevali varnostnikov. Enemu od njih, ki je stekel na igrišče  in tam kazal zadnjico, so policisti izrekli tudi ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah.

Derbi med Mariborom in Olimpijo Šport Milanič po tekmi ni mogel skriti razočaranja

Po en plačilni nalog so policisti po zaključeni tekmi izdali še trem kršiteljem, ker se je en nedostojno vedel do varnostnikov, drugi do policistov, tretji pa zraven tega, da se je nedostojno vedel do policistov, tudi ni upošteval njihovih ukazov.

Komentarjev 4
  • Avatar Leon
    Leon 10:04 20.maj 2018.

    NK Maribor prodat skupaj z Ljudskim vrtov ,potema naj lastnik plačuje vso nastalo škodo namesto davkoplačevalcev ,ki nima nič skupnega z NK Maribor . In zakaj davkoplačevalci plačujemo ukrepe policije ob vseh podobnih primerih ? Ne dam več centa .

  • lorina 09:47 20.maj 2018.

    Mislim, da bi morali novinarji preveriti kaj napišejo. Pretep med navijači prav gotovo ni bil na Teharju, ker je to kraj malo pred Štorami. Incident je bil prav gotovo na Tepanju. Vsaj malo doslednosti ne bi škodovalo.

  • perhan63 08:30 20.maj 2018.

    goveda mariborska