Slovenija > Črna kronika
141 ogledov

Za otipavanje deklic trenerju osem let zapora

Policija je potrdila sum posilstva deklice s strani dveh romskih učencev. (Slika Žurnal24 main
Nekdanji trener piranske akrobatske skupine Flip Mitja M. bo moral za osem let za zapahe. Na koprskem okrožnem sodišču so mu izrekli sodbo zaradi spolne nedotakljivosti enajstim deklicam, mlajših od 15 let.

Primorske novice pišejo, da je sodnik nekdanjega trenerja po drugem sojenju obsodil strožje kot prvič. "Sodišče je zaslišalo vse mladoletne oškodovanke in vse so pritrdile očitkom iz obtožnice. Obtoženi dejanj ni priznal, po izvedenem dokaznem postopku pa je moč utemeljeno zaključiti, da je dejanja res storil," je po navedbah časnika v obrazložitvi sodbe v petek dejal koprski okrožni sodnik Julijan Glavina.

Senat je nekdanjega trenerja že novembra 2010 spoznal za krivega kaznivega dejanja spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let. Koprsko višje sodišče je aprila 2011 obsojenega za osem dejanj oprostilo, za preostalih 31 pa sodbo razveljavilo ter vrnilo v ponovno sojenje. Trenerja so takrat po dobrem letu izpustili iz pripora.

Poljubljal jih je na usta

Ponovno sojenje se je začelo decembra lani. Tokrat je senat zaslišal tudi večino oškodovank, saj so medtem že dopolnile 15 let, in tri izvedence. Razsodilo je, da je Mitja M. od leta 2006 do 2010 na letovanjih, potovanjih na nastope, pred nastopi in po nastopih, na pripravah in raznih drugih druženjih z mladoletnimi članicami skupine Flip te otipaval po intimnih delih telesa, poljubljal na usta, jim slačil kopalke, otipaval po spolovilih in zadnjicah, prijemal za prsi in mednožje, pišejo Primorske novice.

Tožilka ne razume zakaj mila kazen

Pritožbi sta namreč napovedala tako obramba kot tožilstvo. Tožilka Janja Hvala namreč po navedbah časnika ne razume, kako lahko sodišče tako groba dejanja kvalificira le kot kršitev spolne nedotakljivosti. Prva sodba je govorila o spolnih napadih, tokrat pa se je sodnik odločil za milejšo obliko kaznivega dejanja. "Otipavanje intimnih delov telesa ne more predstavljati zgolj kršitve spolne nedotakljivosti. O tem se je že večkrat izreklo vrhovno sodišče," je prepričana Hvala.

Mitjo M. so aretirali v začetku februarja 2010, potem ko so starši njegovih varovank, ki jih je treniral v piranski akrobatski skupini Flip, njegova dejanja prijavili kriminalistom. V začetku leta 2010 naj bi nekatere deklice staršem povedale, da se je na avtobusu med vračanjem z nastopa dogajalo nekaj neobičajnega.

Petnajst staršev je podpisalo pismo, v katerem so upravni odbor športnega kluba opozorili na nedopustno dogajanje, predsednik upravnega odbora je sklical sestanek s starši in nekaj dni kasneje zadevo prijavil policiji.

Komentarjev 8
  • romy 22:46 14.februar 2016.

    Sramota,na najbolj obiskanem portalu ne dovolijo komentarja!!!!??? Drugače pa se pridružujem stormbingerju.

  • stormbringer 15:36 13.februar 2016.

    Dobil je kar mu gre.....ampak naši farčki pedofilčki jo ponavadi poceni odnesejo.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:57 13.februar 2016.

    skrajni čas za seks robote da se znebimo teh kretenov.