Slovenija
20059 ogledov

Delodajalec bi mi dal minimalno plačo, ostalo pa na roke ...

Denar, štetje denarja Profimedia
Delodajalec bi mi rad izplačeval le minimalno plačo, ostalo pa na roke, če se ne bom strinjal, mi grozi, da me bo odpustil. Kakšne so moje pravice?

Boštjan J. Turk | Avtor: Saša Despot Saša Despot
V naši novi rubriki pravni strokovnjak mag. Boštjan J. Turk odgovarja na vaše pravne dileme. 

Imam vprašanje glede izplačevanja plače na črno. Redno sem zaposlen v nekem gradbenem podjetju, ki mu sicer sploh ne gre slabo. Moja neto plača je okrog 1100 evrov. Nedavno me je delodajalec presenetil z idejo, da bi mi odslej izplačeval le še minimalno plačo, ostalo pa naj bi mi dal kar na roke. Nad tem nisem bil navdušen, saj bi mi zaradi tega plačal manj prispevkov. Ko sem mu omenil, da nisem za to, mi je zagrozil, da je to zadnja ponudba in da me bo odpustil, če je ne sprejmem. Kakšne so moje pravice v takem primeru?

Zahvaljujem se za vaše vprašanje. Predlog vašega delodajalca je očitno v nasprotju z zakonom, enako pa seveda velja tudi glede njegovega izsiljevanja v zvezi z možnostjo izgube zaposlitve v primeru, če njegove nespodobne in nezakonite ponudbe ne bi sprejeli.

V skladu z zakonom se plača (tako kot je dogovorjena v pogodbi o zaposlitvi) izplačuje za plačilna obdobja, ki ne smejo biti daljša od enega meseca in sicer najkasneje 18 dni po preteku plačilnega obdobja.

Tako plača kot tudi povračila stroškov v zvezi z delom in drugi prejemki se izplačujejo preko bančnega računa delavca. Delodajalec je dolžan delavcu do konca plačilnega dne izdati pisni obračun, iz katerega so razvidni podatki o plači, o nadomestilu plače, o povračilu stroškov v zvezi z delom in o drugih prejemkih, do katerih je delavec upravičen na podlagi zakona, kolektivne pogodbe, splošnega akta delodajalca ali pogodbe o zaposlitvi, obračun in plačilo davkov in prispevkov ter plačilni dan.

Pisni obračun je tudi verodostojna listina, na podlagi katere lahko delavec predlaga sodno izvršbo.

Če delodajalec delavcu plače in drugih prejemkov ne izplača v skladu z zgornjimi pravili, se kaznuje z visoko globo in sicer v višini od 3.000 do 20.000 evrov.

Poleg tega pa delodajalčeva kršitev delavčevih pravic iz socialnega zavarovanja predstavlja tudi kaznivo dejanje v skladu z 202. členom Kazenskega zakonika, v skladu s katerim se lahko delodajalec kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do enega leta.

Ravnanje delodajalca je vsekakor zrelo najmanj za prijavo inšpekcijskim službam. Priporočam vam, da delodajalčevo ponudbo zavrnete, mu omenite, da krši zakon, zaradi česar ga lahko doleti tako prijava inšpekcijskim službam kot tudi kazenska ovadba in ga v primeru, če bo vztrajal pri svojem nezakonitem početju tudi prijavite omenjenim organom.

Mag. Boštjan J. Turk

Komentarjev 29
  • ilija 21:24 26.februar 2023.

    99% gradbenikov v Sloveniji nakažejo minimalca ostalo pa na roke.

  • gregor31 19:36 26.februar 2023.

    Organi točno vedo, da se v Sloveniji uradno prikazujejo minimalne plače ostalo pa se daje na roke. Uredite zakon in ga spoštujte tako kot to delajo v drugih državah. Če pa ta gospod ni zadovoljen samo s prikazom minimalne plače ...prikaži veče in je slučajno voznik kamiona vem za njega za super službo,ki pa je prikazano vse kot mora biti. Jaz že delam tukaj 16 let in sem zelo zadovoljen. Lepo pozdravljeni.

  • rd2dmk2 16:53 26.februar 2023.

    tukaj nekaj pozabljate. stvar je bolj kompleksna kot se kaže. namreč ta podjetnik ne izstavlja računov. zato pa hoče tudi plače na roko. in drugo, ker bo oseba imela nižjo uradno plačo, bo lahko dobila še kje drugje kaj, kot ...prikaži več je recimo nižji vrtec ali pa druge socilane prijemke - mogoče celo več popusta pri nakupu EV, heheh . ampak dragi moji to je pa že kraja državi. in sedaj boste vsi zaupili HURA TO NAM DELI, a ne