Slovenija
5207 ogledov

Dobili več kot 60 odstotkov višje položnice za vrtec

Vrtec
Višina zneska na položnici je velik del občanov presenetila.

V občini Kanal ob Soči je bila napovedana do 10-odstotna podražitev plačila vrtca. A so nekateri občani prejeli precej višje položnice. Podžupan občine Marko Bucik je za Radio Slovenija povedal, da je njegova hči "do zdaj plačevala 93 evrov vrtca, po novem pa 153 evrov". Do dviga je prišlo ob enakih pogojih in dohodkih. "To ni 9- ali 10-odstotna podražitev," je dejal podžupan. Nekatere položnice so bile višje tudi za več kot 60 odstotkov.

Tudi drugi svetniki so se spraševali, kaj se je zgodilo. "To niso več nekaj odstotne podražitve. Moralo je priti do napake," je zadevo komentiral tamkajšnji župan Andrej Maffi. 

Ravnateljica Osnovne šole Kanal, pod katero spada tudi tamkajšnji vrtec, Milka Zimic je za Radio Slovenija pojasnila, da so se cene dvignile za napovedanih 10 odstotkov, a so se hkrati ukinile posebne olajšave, ki jih je občanom priznavala občina.

Tako je od 1. marca 2018 ukinjena olajšava, ki je za prvega otroka znižala ceno vrtca za en plačni razred. Ukinjena pa je bila tudi olajšava za tiste, ki imajo stanovanjski kredit. Ravnateljica je ob tem dodala, da je bilo vse navedeno zapisano tudi v gradivu za sejo občinskega sveta, je še poročal radio. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • srecnii 09:01 15.april 2018.

    same pdoražitva vsak teden

  • Avatar Miro Per
    Miro Per 19:47 14.april 2018.

    Zanimivo, da podžupan ni vedel da je občina ukinila subvencijo !!!

  • miki1234 18:13 14.april 2018.

    vzgojiteljice pač rabijo višje plače ;)

Sorodne novice