Slovenija
4890 ogledov

Erjavec: Umikam se tudi iz javnega življenja

Karl Erjavec Anže Petkovšek Izjava predsednika stranke DeSus Karla Erjavca.
Ne le iz politike, zdaj že nekdanji predsednik DeSUS-a se umika tudi iz javnega življenja.

Karl Erjavec je za STA sporočil, da se, kot je zapisal "v svoji zadnji politični izjavi", ne umika le iz aktivne politike, temveč tudi iz javnega življenja. Po porazu na kongresu DeSUS ne vidi več razloga in potrebe, da bi bil še naprej obrambni minister oz. član vlade. S premierjem Marjanom Šarcem se bo pogovoril o datumu odstopa.

DeSUS Slovenija Pivčeva slavi, Erjavec odstopa kot obrambni minister

"Umikam se iz politike in bom podal tudi odstop s položaja ministra za obrambo. Bil sem od leta 2004 v vseh vladah do sedanje aktualne vlade, minister na različnih resorjih. Po odločitvi kongresa, da ne bom več vodil stranke DeSUS, ne vidim več razloga, da bi bil se naprej minister oziroma član vlade," je pojasnil v pisni izjavi.

DeSUS | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Karl Erjavec Slovenija Erjavec: "Ne želim, da bi stranko vodil nekdo, ki mu je le za karierno napredovanje"

"Prišel je čas, da se posvetim drugim stvarem v življenju. Stranko DeSUS pa sem vedno vodil s srčnostjo in neizmerno voljo, da bi nekaj naredil za upokojence. Upam, da bodo to prepoznali tudi tisti, ki tega niso opazili oziroma niso tega želeli opaziti," je navedel Erjavec in dodal, da je hvaležen vsem tistim, ki so ta njegov politični angažma za upokojence prepoznali.

Če nisi v vladi, ne moreš pomagati upokojencem

Erjavec je mnenja, da je mogoče pomgati upokojencem, le če si član vlade. "Zdaj te potrebe, da bi bil še naprej član vlade, ni več," je navedel in dodal, da se zato tudi umika iz aktivne politike.

volitve v evropski parlament 2019, Karl Erjavec | Avtor: Saša Despot Saša Despot

DeSUS Analiza Slovenija "Kralj je mrtev, naj živi kraljica!"

Za zdaj še aktualni obrambni minister je nato želel izpostaviti svoje dosežke v zadnjih 15 letih: "DeSUS je bil v tem času vedno ključen akter pri oblikovanju različnih vlad in pomemben akter tudi pri oblikovanju aktualne vlade". Na to je ponosen, je navedel in zatrdil, da v različnih vladah ni bil zaradi osebnega prestiža.

"Vse, kar sem delal kot predsednik stranke in kot minister, sem delal v dobri veri in v prepričanju, da delam prav," je še zatrdil Erjavec in sklenil, da je to njegova zadnja politična izjava za medije, ker se ne umika samo iz politike, ampak tudi iz javnega življenja.

Napovedal je, da se bo s predsednikom vlade pogovoril o datumu odstopa kot ministra za obrambo. Ne želi namreč, da bi njegov odstop povzročil nevšečnosti trenutni vladi.

DeSUS Po zmagi Slovenija Odzivi politike ob zmagi Pivčeve nad Erjavcem ekspresni

Novemu vodstvu stranke DeSUS, na čelo katere so delegati v soboto izvolili ministrico Aleksandro Pivec, pa Erjavec želi, "da uspešno nadaljuje pot", ki jo je sam zastavil 20. maja 2005. Napovedal je, da je in da bo ostal član stranke DeSUS.

V izjavi se je Erjavec zahvalil vsem, ki so ga v teh 15 letih spremljali in podpirali na njegovi politični poti, zlasti njegovi družini: "Vsi so bili odlični sodelavci."

Komentarjev 26
 • Avatar stoychi
  stoychi 21:02 19.januar 2020.

  ta človek sploh ni vreden komentarja.

 • jakec1575 15:05 19.januar 2020.

  Edini iz tefolna iz prve generacije je samo še JJ. Še en cinik, no jaz bi dodal še grimsa. da oddidejo. Potem pa slovenija mora zgraditi dobro desnico in levico. Mogoce nam potem kaj rata,.

 • Skira 14:01 19.januar 2020.

  Premalo glasov je dobil v Tržiču, tako ne more bit poslanec lahko je strežnik v domu onemoglih v Naklem