Slovenija
1231 ogledov

Golob: "Nisem zamerljiv človek, ravno obratno"

Nataša Pirc Musar Robert Golob Daniel Novaković/VladaRS/Flickr
Spregovoril je tudi o odnosu z Urško Klakočar Zupančič.

Predsednik vlade Robert Golob je v pogovoru za TV Slovenija priznal, da se je v zadnjem letu in pol iz svojih napak veliko naučil. "Takrat, ko človek prizna napako, potem lahko tudi raste in v to res verjamem. Skrivati napake se ne obnese. Priznati in se popraviti, je moj življenjski moto," je dejal. 

Sebe vidi kot pozitivnega človeka, ki se rad uči. Tudi kritiko predsednice države Nataše Pirc Musar vidi kot dobronamerno. Kakšen je njun odnos? "Mislim, da gre tukaj za neko medosebno dinamiko in moram priznati, da v zasebnih odnosih, ko se srečava kjerkoli imava odličen odnos med uradom predsednika države oziroma predsednice države in vlado, pa vedno vlada na nek način, kako naj temu rečem, razmejitveni način delovanja. Nekatere teme se prekrivajo, druge se ne in k temu je treba najti sproti potem tudi rešitev. Mislim, da imava zelo korekten odnos in da bo tako tudi ostalo," je pojasnil. 

Nataša Pirc Musar | Avtor: Profimedia Profimedia
Ne zameri ji, da je v kabinetu zaposlila bivšo notranjo ministrico Tatjano Bobnar, s katero je Golob na bojni nogi. "Nisem zamerljiv človek, ravno obratno, zavedam se tega, da ko je nekdo zaposlen v uradu predsednice države, je pač ta oseba politična oseba, je političarka. Na kakšen način deluje, naj si pa vsak sam ustvari mnenje."

Poudaril je, da je ključna prioriteta vlade zdravstvo, a meni, da denar ni ključen problem zdravstva, temveč organizacija.

Padec podpore v javnomnenjskih raziskavah ga ne skrbi preveč. "Tisto, kar šteje v politiki, so vedno in izključno samo volitve. Ankete so lahko dobrodošel pokazatelj na pol poti, kako ti gre, ampak kdor bo ravnal s svojo politiko po anketah in ne po ciljih, katerim se je zavezal na začetku mandata in za kar je v resnici dobil podporo volivcev, verjamem, da ne more dobro zaključiti."

Spregovoril je tudi o svojem odnosu s predsednico državnega zbora, Urško Klakočar Zupančič. "Nisem zahteval njenega odstopa, več vam ne morem povedati. Nenazadnje je predsednica državnega zbora sama zelo korektno ocenila in se umaknila iz funkcije v stranki po svetu stranke. Meni se je to zdelo takrat z njene strani pošteno in tudi danes imava dober in korekten odnos in sodelovanje med vlado in državnim zborom poteka zelo dobro," je ocenil.

Da se s strankama SDS in NSi dogovarja za njeno zamenjavo, pa je označil za govorice.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 28
  • Plavi-mil 19:43 19.december 2023.

    A, je vprašanje dobil vnaprej, mu ga je starička poslala, kot vse druge, pol so mu pa odgovore napisala, da jih je bral iz trotl bobna.

  • Plavi-mil 19:37 19.december 2023.

    Spet se je debelo zlagal, od kar je na oblasti, se ukvarja samo z revanšìzmom in čiščenjem janšistov, za državo in državljene ni naredil še popolnoma nič, razen nepopravljive škode.

  • Ender3 13:33 19.december 2023.

    Aktivizem si daje duška ob tem prispevku. Naj še jaz prizpevam nekaj za všečkanje..Naj bralci presodijo, kdo je bolj potreben zdravljenja zamer.. https://nova24tv.si/slovenija/prvak-sds-janez-jansa-optimizem-je-v-reku-v-kolikor-temelji-na-realnih-ocenah/